Antena Meniu Search
x

Arhiepiscopul Tomisului, reclamă pentru un local de parastase din Constanța (Video)

Biserica ţine pasul cu vremurile şi dă mâna cu antreprenoriatul pentru a promova un local care organizează parastase. Însuşi Înalt Prea Sfinţitul Teodosie îi face reclamă într-un clip care circulă pe internet, o premieră în rândul prelaţilor. Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului spun că doar a binecuvântat, nu a promovat.

de Redactia Observator

la 24.09.2020, 21:14

Vezi și
  • Localul ar urma să fie pus la dispoziția Eparhiei "Sf. Mucenic Haralambie" din Constanța.
  • Patronul localului este un teolog și apropiat al Bisericii.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: Este mare lucru să ai unde să faci pomana în tihnă.

Aşa îi învită Arhiepiscopul Teodosie pe credincioşii îndureraţi într-un local de parastase din Constanţa. În clipul publicitar apare şi patronul restaurantului, teolog şi apropiat al Bisericii. Acesta mai deţine un restaurant în Mamaia, nu cu specific duhovnicesc, ci lumesc. 

Bogdan Dumitru, patronul localului: Venim în întâmpinarea clienților noștri și cu un segment nou pe care noi l-am gândit în sprijinul celor care au nevoie de aceste servicii, adică putem face la cererea clienților colive, capete, colaci.

Reprezentanţii Bisericii spun însă că prezenţa Arhiepiscopului Tomisului în clipul de promovare a localului nu are nicio legătură cu reclama. 

Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului: Nu are cum Înalt Prea Sfinţitul să facă reclamă unui spaţiu al Bisericii pentru că spaţiul respectiv a fost pus gratis la dispoziţia Eparhiei "Sf. Mucenic Haralambie" din Constanţa ca spaţiu anexă pentru a se ţine parastase, iar Înalt Prea Sfinţitul a fost acolo, a binecuvântat.

Practic, credincioşii nu plătesc închirierea spaţiului, dar trebuie să achite consumaţia de la parastas. Totuşi, prezenţa prelatului atârnă greu în clip, mai ales că Arhiepiscopul Tomisului se bucură de o anumită notorietate. 

Şi-a câştigat-o inclusiv când a împărţit de două ori Lumina Învierii la Paştele cu repetiţie, dar şi când a fost achitat într-un dosar de corupţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Arhiepiscopul Tomisului, reclamă pentru un local de parastase din Constanța (Video)