Antena Meniu Search
x

Video Asia Fest, festivalul asiatic de pe Arena Naţională. Un preparat japonez, celebru pe TikTok, a făcut furori

Mâncare thailandeză, chinezească sau indiană. Bucureştenii dar şi turiştii au ocazia să le guste pe toate, la Asia Fest. Pe lângă preparate delicioase, organizatorii au pregătit spectacole cu muzică şi dansuri, ateliere şi expoziţii. 

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 23.09.2023, 21:17

Vezi și

Mâncărurile cu specific asiatic le-au făcut cu ochiul pofticioşilor, care au vrut să încerce cât mai multe specialităţi. Au găsit aperitive, supe, preparate cu sau fără carne dar şi deserturi, care mai de care mai exotice.

Asia Fest pe Arena Naţională

Pentru că le este dor de casă, dar şi din dorinţa de a le arăta românilor cât de gustoasă este bucătăria lor, câteva bone filipineze au venit să gătească la festivalul care se desfăşoară la Arena Naţională. "Mâncarea filipineză e foarte, foarte bună şi sănătoasă", spune Corazo Soriani.

Şi un chef din Sri Lanka i-a impresionat pe vizitatori. "Îmi plac românii, pentru că le place să exploreze. Noi chiar ne bucurăm de cum vin românii şi cum vor să încerce", mărturiseşte Yaba, bucătar din Sri Lanka.

Pe acelaşi subiect

"Condimentat mă aştept să fie. Văd, aflu, încerc.. câteodată nimeresc, câteodată nu", spune un trecător.

Sandwich-ul vedetă pe TikTok

Iar Kana i-a cucerit pe români cu preparatele sale japoneze. Sandwich-ul ei tradiţional este vedetă pe TikTok. "Avem şi neighiri, este o algă şi înăuntru este orez şi umplut cu file de somon, somon spicy, teryaki", arată Kana.

"Cei mai mulţi vin la festivalul asiatic în acest weekend atât pentru mâncarea din toate colţurile Asiei, cât şi pentru activităţile pe care le pot face împreună cu toată familia, de la picturi pe evantaie, la caligrafie japoneză", transmite Ingrid Tîrziu, reporter Observator. 

La Asia Fest, zeci de adolescenţi au putut să intre, pentru o zi, în pielea personajului animat preferat prin cosplay.

Trupe K-pop, artiști din Turcia, India sau China ocupă zilele acestea scena. Îşi prezintă dansurile lor speciale, muzica și costume tradiționale. La Asia Fest se pot cumpăra haine, bijuterii sau obiecte decorative. În ultimul an, numărul muncitorilor asiatici care ajung în ţara noastră a crescut constant. În ultimele 12 luni, statul român a aprobat aproape 110 000 de avize de angajare mai ales pentru lucrători din Nepal, Sri Lanka, Filipine sau Vietnam. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Asia Fest, festivalul asiatic de pe Arena Naţională. Un preparat japonez, celebru pe TikTok, a făcut furori