Antena Meniu Search
x

Video Asigurator RCA, restanţă de 148 de milioane de euro. Şofer: "În caz de faliment, pe mine mă dă la o parte şi mă scuipă fără niciun fel de problemă"

Milioane de şoferi vor trebuie să fie mai atenţi. În cazul în care sunt implicaţi într-un accident, ar putea să nu-şi poată repara maşina decât pe banii lor şi nici să nu mai fie despăgubiţi. Unul dintre cei mai mari asigurători din România e în pragul falimentului.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 01.09.2021, 20:59

Vezi și

Horaţiu Belu a fost implicat într-un accident în urmă cu o lună. Şi de atunci n-a reuşit să-şi repare maşina. 

Horaţiu Belu, şofer păgubit: Sunt programat la service, dar ei tot nu ma cheama. Probabil stiind ca nu prea incaseaza de la acest asigurator. Şi e toata partea dreapta lovita de un taxi. 

Singura soluţie este să scoată banii din propriul buzunar. Peste 3 mii de lei.

Horaţiu Belu, şofer păgubit: Nu numai ca va dura foarte mult, dar eu ma voi inscrie intre creditorii mici. În caz de faliment, pe mine ma da la o parte si ma scuipa fara niciun fel de problema. 

Pe acelaşi subiect

Companie de asigurări, la un pas de faliment

Până pe 4 septembrie, Compania City Insurance va trebui să găsească 148 de milioane de euro. În caz contrar, cel mai mare asigurator din România va intra în faliment. 

Madalina Chitac, reporter Observator: Ce se va intampla cu cei peste 3 milioane de clienti ai acestei companii? Exista 2 variante. Prima ar fi ca politele sa ramana in continuare in vigoare si in caz de accident banii sa vina de la fondul de garantare. O alta varianta ar fi ca autoritatile sa spuna ca aceste polite nu mai sunt valabile si in acest caz clientii vor fi despagubiti. 

Pentru anularea poliţelor, va trebui dată o lege. Până atunci însă, şoferii trebuie să fie prudenţi. În cazul în care au un accident, iar vinovatul este clientul companiei City Insurance, cu greu vor găsi un service unde să-şi repare maşina. 

Dan Barbu, Asociaţia Societăţilor de Service Auto: Marea majoritate a service-urilor refuza sa mai repare autovehicule care sunt decontate de societatea de asigurari. Sunt clienti care si au platit reparatia din bani proprii. pt ca, din pacate, nu au avut alternativa

Companiile din sectorul RCA, rând pe rând în insolvenţă

"Am reparat o si noi trebuie sa ne recuperam banii. Am dosare la plata din luna mai. Dar nu stiu nici ei cand vor plati. asa ca ramane sa asteptam", spune un şofer păgubit.

"Daca ati avea service, ati repara ceva pe degeaba? Sa va bage banii peste 5 luni?"

Comapania City Insurance nu comentează situaţia. Iar Autoritatea de Supraveghere Financiară spune că nu se poate pronunţa până pe 4 septembrie. În iunie, ASF a mai dat o amendă de 10 milioane de lei aceleiaşi companii. 

Specialiştii spun că cei care au RCA la această societate ar trebui să aştepte să se clarifice situaţia. 

Sergiu Berceanu, broker asigurări: Nici nu e bine sa ne mai facem alta asigurare. Conform legislatiei, avem voie sa detinem un singur rca, iar daca ne mai facem inca unul, in caz de dauna, dauna se va imparti la doi. deci intram intr-un joc si mai complicat. 

În ultimii şase ani, alte trei mari companii din sectorul RCA au intrat în insolvenţă. Au fost prost gestionate. Marea problema e că, la fel la City Insurance, erau cei mai mari jucători de pe piaţă pentru că aveau printre cele mai ieftine poliţe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Asigurator RCA, restanţă de 148 de milioane de euro. Şofer: "În caz de faliment, pe mine mă dă la o parte şi mă scuipă fără niciun fel de problemă"