Antena Meniu Search
x

Asistați sociali din Suceava infectați cu noul coronavirus de infirmieră

Am pierdut 841 de oameni în lupta cu noul coronavirus, iar proape de 14 mii s-au infectat. Ieri am inregistrat 325 de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus, dar vine şi o veste bună. 5.454 de pacienţi s-au vindecat.

de Redactia Observator

la 06.05.2020, 12:31

Vezi și
  • Centrul de Reabilitare Neuropsihiatrică din Zvoriştea are 38 de angajaţi.
  • Doi au fost infectaţi înainte ca instituţia să devină un focar.

Însă judeţul focar, Suceava, nu pare că mai scapă de acest virus. 13 persoane asistate social, dintr-un centru de neuropsihiatrie, au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Cu toţii sunt carantinaţi în instituţie.

Săptămâna trecută, toţi cei 68 de beneficiari ai Centrului de Reabilitare din Zvoriştea au fost testaţi pentru SARS-COV2. Rezultatele au confirmat pozitiv 13 asistaţi social.

Nicoleta Daneliuc, DGASPC Suceava: Cei 13 care sunt pozitivi au fost imediat separaţi de ceilalţi prin intrări separate, nu au acces unii la alţii şi sunt toţi asimptomatici.

Chiar dacă s-au luat rapid deciziile pentru a se preveni răspândirea virusului atât în centru, cât şi în localitate, pericolul încă există. 

Nicoleta Daneliuc, DGASPC Suceava: S-au luat absolut toate măsurile de protecţie, atât a beneficiarilor cât şi a angajaţilor care lucrează acolo în ture de 14 zile aşa cum prevede Ordonanţa 8.

Centrul de Reabilitare Neuropsihiatrică din Zvoriştea are 38 de angajaţi, dintre care doi au fost depistaţi pozitiv cu mult înainte ca instituţia să devină un focar.

Cel mai probabil virusul a fost adus aici în centrul de recuperare Neuropsihiatrică de la Zvoriştea de o angajată. Este vorba despre o infirmieră care a fost testată anterior pozitiv, a fost internată în spital, iar acum se află acasă pentru recuperare.

Localnicii nu poartă mănuşi sau mască de protecţie, chiar dacă au aflat de situaţia de la centru. Aceştia îşi spun speranţa în divinitate.

Este al treilea Centru de Recuperare Neuropsihiatrică din judeţul Suceava unde au apărut focare de coronavirus, după cel de la Sasca Mică şi Costâna. Toate cele trei centre se află în afara zonei de carantină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Asistați sociali din Suceava infectați cu noul coronavirus de infirmieră