Antena Meniu Search
x

Atac cu bomba la Universitatii Gheorghe Asachi din Iasi

A fost haos, panica si un pericol imens de dimineata, in Iasi. Zeci de studenti si profesori ai Universitatii Gheorghe Asachi au fost aproape de moarte

Vezi și

Un individ bolnav, care se crede trimisul Domnului pe pamant, a detonat o bomba in una din salile facultatii, chiar in timpul licentei. Doar norocul a facut ca dispozitivul sa nu functioneze. Altfel, intreaga cladire ar fi sarit in aer. Chiar in acest moment, ofiterii SRI incearca sa dezamorseze bomba, una de 50 de centimetri lungime.

Era 09:30 cand individul, imbracat din cap pana-n picioare in negru, a dat buzna in sala. Studentii care erau in primele banci langa el le-a spus ca daca se misca cineva, actioneaza butonul. Pentru o clipa, studentii dar si profesorii au crezut ca e o gluma proasta si au inceput sa se amuze pe seama lui. Dar barbatul mai rau si-a iesit din minti. Atunci si-au dat seama ca vorbeste serios.

Individul a inceput sa tipe ca are o bomba in rucsac in timp ce, in mana, flutura dispozitivul de detonare. Studentii au inghetat in banci. Aparent, atentatorul nu avea o problema cu nimeni de-acolo.

Pana sa ajunga politia, individul a apasat insa pe declansator. "A vrut sa arate ca are o butelie cu nu stiu ce substanta inauntru si cand a vrut sa scoata, a apasat din greseala pe buton". Dispozitivul, confectionat dintr-o bomba ramasa neexplodata din vremea celui de-al Doilea Razboi Mondial, a provocat o explozie, insa una mica. Dar pericolul a fost urias. Daca proiectilul ar fi explodat complet, tot amfiteatrul ar fi sarit in aer, spun specialistii. Atentatorul mai avea o geanta in care au fost gasite trei sticle cu benzina. Din fericire, a reusit sa se raneasca doar pe el.

"Probabil ceva metal era pus. L-a taiat la maini si el a ramas un pic blocat. Nu stia ce se intampla. Cand am vazut ca a ramas asa blocat, am sarit din banca direct pe el", a povestit un student. In catuse, atentatorul a ajuns la politie si de-aici, la spital. Barbatul a fost internat de noua ori la Socola, ultima data, in luna aprilie. Din 2006, sufera de o boala extrem de grava.

Schizofrenia paranoioda este una din cele mai grave boli psihice. In general se ajunge la cazuri de sinucidere sau crime sau astfel de actiuni cum a fost cea de astazi, datorita delirului sau a halucinatiilor. Dupa incident, Universitatea a fost impanzita de politisti, pirotehnisti si ofiteri SRI. Mai ales ca in sala inca se mai afla dispozitivul explozibil.

Barbatul, in varsta de 38 de ani a fost, se pare, student al Facultatii de Electronica si Telecomunicatii. Pe pagina lui de facebook, sustine ca lucreaza pentru Dumnezeu.

Cat a stat internat, barbatul a scris si o carte intitulata "Prima mea lupta", in care prezinta, pe larg, toate experientele traite in spital. Medicii care l-au ingrijit spun ca nu a creat pana acum probleme, dar cel mai probabil nu si-ar fi luat medicamentele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri sociale » Atac cu bomba la Universitatii Gheorghe Asachi din Iasi