Antena Meniu Search
x

Atacatorul de la Iasi a trimis o scrisoare lui Basescu

Atacatorul de la Iasi a trimis, in luna ianuarie, o scrisoare catre presedinte: "Sunt nebun, dar sunt foarte destept. Ar fi pacat sa piarda lumea un geniu"

Oliver Stan, atentatorul cu bomba de la Universitatea Gheorghe Asachi din Iasi, a trimis in luna ianuarie o scrisoare catre presedintele Traian Basescu. "Sunt atat de jos pe scara sociala, incat cu greu ma pot numi cetatean al acestei tari. Sunt nebun, da, e adevarat, dar sunt foarte destept".

Acesta era nemultumit ca nu i se recunosc meritele. "Am absolvit o facultate, masterat, primul pe lista de admitere, am construit sisteme cu microprocesoare, am luat premii pe tara , dar acum am ajuns boschetar.  Parerea mea, domnule Basescu, e ca nu ar trebui sa va caut eu, ci ar trebui sa veniti personal cu elicopterul in Carlibaba sa-l cautati pe sfantul din pestera, adica nebunul satului. Si ar trebui sa veniti repede fiindca sunt in pericol cam serios, sa ma bage lumea la psihiatrie. Ar fi pacat sa piarda lumea un geniu".

Atacatorul de la Iasi si-a pus la cale planul de a arunca in aer Universitatea "Gheorghe Asachi" intr-o pestera. Aici barbatul picta, scria poezii si compunea scrisori in care isi povestea viata.

Oliver a scris pe contul sau de pe o retea de socializare ca a studiat la Facultatea de Electronica si Telecomunicatii din cadrul Universitatii Tehnica "Gheorghe Asachi", dupa ce a absolvit Colegiul National "Emil Racovita" si ca lucreaza la "God".

Mama acestuia sustine ca un profesor universitar a contribuit la boala fiului sau. "I-a promis bursa in Viena. A venit acasa, de la doctorat, s-a inchis in camera lui si nu am mai avut cu cine discuta. El a intrat intr-o depresie totala, care s-a transformat in timp in boala psihica".

Foto: jurnalul.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Atacatorul de la Iasi a trimis o scrisoare lui Basescu