Antena Meniu Search
x

EXCLUSIV!!! Atentie la Diclofenac! Poate provoca atac de cord!

Banalul Diclofenac, ajutor de nadejde impotriva reumatismului si a durerilor musculare, nu le da dureri de cap farmacistilor. Desi Agentia Europeana a Medicamentului a constatat ca pilula creste riscul de infarct, iar la noi nu trebuie vandut decat cu reteta, oricine poate cumpara oricat si de oriunde

Vezi și

De reteta nu intreaba nimeni. Chiar daca medicamentul cerut se vinde, teoretic, numai cu prescriptie de la medic. Farmacistei nu i se pare nimic in neregula nici ca pacientul care va lua diclofenac are probleme cu tensiunea.

Specialistii de la Agentia Europeana a Medicamentului sunt de alta parere. Dupa mai multe studii, ei recomanda ca anumiti pacienti sa nu ia deloc diclofenac. Mai exact, infarct. Folosirea indelungata a Diclofenacului, in doze mari, creste riscul de atac de cord cu o treime. In multe farmacii de la noi, informatia n-a ajuns inca.

Diclofenacul poate fi periculos mai ales pentru pacientii cu tensiune arteriala mare, diabetici sau fumatorii.

Soarta Diclofenacului pe piata europeana va fi hotarata in aproximativ doua luni. Pana atunci, specialistii recomanda sa intrebati medicul inainte de a-l folosi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » EXCLUSIV!!! Atentie la Diclofenac! Poate provoca atac de cord!