Antena Meniu Search
x

ATENŢIE! Nu treceţi cu vederea această durere! Se poate ajunge RAPID la deces

Majoritatea oamenilor ignoră această durere minoră, fără să ştie că poate avea urmări fatale. Medicii avertizează asupra complicaţiilor care pot să apară, iar bolnavii care scapă cu viaţa rămân cu sechele importante

Majoritatea oamenilor ignoră această durere minoră, fără să ştie că poate avea urmări fatale. Medicii avertizează asupra complicaţiilor care pot să apară, iar bolnavii care scapă cu viaţa rămân cu sechele importante

Un bărbat a fost transportat în stare gravă la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu (Neurochirurgie) din Iaşi, după ce nu a dat importanţă unor dureri pe care le-a avut în urmă cu câteva săptămâni. Ieşeanul în vârstă de 43 ani a fost operat în urgenţă, medicii reuşind să-i îndepărteze un hematom din creier.

Post operator starea de sănătate a bărbatului s-a ameliorat, dar va rămâne cu sechele importante. Medicii neurochirurgi au explicat că hematomul ar fi fost evitat dacă ieşeanul s-ar fi prezentat la medic în urmă cu trei săptămâni când s-a lovit la cap.

Medicii au precizat că în momentul producerii traumatismului un vas de sânge cu diametrul de dimensiuni mici s-a rup şi a sângerat timp de câteva săptămâni până s-a format acest hematom.

"Post operator pacientul este în stare stabilă. În schimb, pacientul are deficit motor la mână şi piciorul drept şi tulburări de vorbire, afazie. Atât deficitul motor, cât şi tulburările de vorbire vor rămâne o perioadă îndelungată de timp. Hematomul ar fi fost evitat dacă pacientul ar fi venit la medic imediat după producerea traumatismului. Acest pacient a suferit un traumatism în urmă cu 3 săptămâni. Chiar dacă este vorba de un traumatism uşor, prezenta la medic este foarte importantă, chiar dacă se face un exces de prudenţă. Un traumatism uşor poate evolua spre o complicaţie gravă. Un hematom care se instalează după un traumatism se formează între 3 săptămâni şi o lună când se produce agravarea stării de sănătate. O persoană aflată în această situaţie care locuieşte singură nu are şanse de supravieţuire. Este foarte important ca după o lovitură la cap să se consulte medicul de specialitate", a declarat dr. Florin Grămadă, purtător de cuvânt la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu, potrivit Bună Ziua Iaşi.

Pentru aceşti bolnavi, o lovitură la cap poate fi fatală

Persoanele care urmează un tratament cu anticoagulante, antiagregante şi suferă un traumatism la cap, chiar dacă acesta este uşor, trebuie să se prezinte de urgenţă la medic, deoarece o sângerare le poate aduce moartea.

"Există o categorie de pacienţi care obligatoriu trebuie să vină la spital după un traumatism la cap. Este vorba de persoanele care urmează un tratament cu anticoagulante, antiagregante şi cele care şi-au pierdut cunoştinţa în urma loviturii la cap. Din păcate, multe persoane ignora un astfel de traumatism şi după câteva săptămâni ajung la spital cu hematom şi, uneori, nu mai putem interveni pentru ei. Avem şi pacienţi care vin din proprie iniţiativă chiar dacă traumatismul la cap a fost minor. Vor să se asigure că nu au vreo leziune. Aceştia sunt investigaţi, primesc un tratament dacă este cazul şi rămân o perioadă sub supravegherea medicului", a declarat dr. Florin Grămadă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » ATENŢIE! Nu treceţi cu vederea această durere! Se poate ajunge RAPID la deces