Antena Meniu Search
x

Au explodat preţurile la apartamente. În Bucureşti, pe două camere, se cer şi peste o sută de mii de euro

Apartamentele s-au scumpit atât de mult în ultima perioadă, încât pe piaţa imobiliară se vorbeşte că ne apropiem de o nouă criză.

Vezi și

Apartamentele s-au scumpit atât de mult în ultima perioadă, încât pe piaţa imobiliară se vorbeşte că ne apropiem de o nouă criză. În Capitală, de exemplu, două camere la demisol au ajuns să coste o avere. În ţara cu unele dintre cele mai slabe condiţii de trai din Europa.

Prima vizionare. Un apartament cu două camere, într-un cartier din capitală. Costă 120.000 de euro. La demisol. Preţul nu este negociabil, ne spune proprietarul. Ne mutăm într-o zonă mai apropiată de centru, în Cotroceni. 

Locuinţa nu este de vânzare, ci de închiriat. Are 50 de metri pătraţi şi o chirie astronomică: 500 de euro. Sufrageria, baia şi bucătăria nici măcar nu au ferestre.

Tinerii se lasă tot mai prinşi în mirajul de a fi proprietari! Aşa că cei mai mulţi dintre ei se îndreaptă spre adevărate cutii de chibrituri! Îşi cumpără tot mai des apartamente sau garsoniere la demisol care costă adevărate averi şi uită din vedere un amănunt extrem de important: multe dintre camere nici măcar nu au ferestre!

Analiştii imobiliari spun că preţurile au urcat vertiginos şi pentru că există o cerere uriaşă. Faţă de perioada 2007-2008, preţurile sunt în continuare mai mici dar există şi riscul să ajungem la preţurile de atunci! 

În zona de nord a Capitalei, de pildă, un metru pătrat construit a ajuns acum să coste şi două mii de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Au explodat preţurile la apartamente. În Bucureşti, pe două camere, se cer şi peste o sută de mii de euro