Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Au început înscrierile pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca. Vaccinul, mai puțin eficient decât cel de la Pfizer-BioNtech sau Moderna

După mai bine de două săptămâni de pauză, azi au reînceput programările în platforma de vaccinare. 200.000 de locuri pentru cei care vor face serul AstraZeneca. Nici de data asta nu s-au putut face înscrieri de la început.

de Ema Schweninger

la 10.02.2021 , 20:38

  • Abia după prânz au reuşit oamenii să-şi facă programare. În medie, câte 16.000 pe oră

Eva Cristescu, medic de familie: Prea multă bază pe ce spun autorităţile nu pun. Aşa că n-am avut cine ştie ce aşteptări. Dar pacienţii au.

Nici ei n-au reuşit să se programeze.

Radu Gănescu, pacient: După CNP-ul meu, nu a recunoscut că sunt persoană cu boală cronică şi m-a trecut la categoria 3 B, populaţie adultă. Este foarte frustrant. S-a bătut vocal apa-n piuă că aceste persoane sunt priorităţi.

Vezi și
Citește și:
Pe acelaşi subiect

Ora 12 şi 30 de minute. Exact ora la care au anunţat autorităţile că a început înscrierea pentru vaccinul AstraZeneca.

Dispecer call center: Aţi sunat la linia pentru programare în campania de vaccinare împotriva SARS-CoV-2.

Pacient: Aş dori să mă programez pentru vaccinare.

Dispecer call center: Da, din păcate nu au fost încă deblocate locurile şi centrele. Reveniţi peste două, trei ore.

180 de cabinete în toată țara vor primi pacienţi de pe 15 februarie. Ar trebui să fie disponibile 10.800 de locuri în fiecare zi.

Vaccinul AstraZeneca, mai puțin eficient decât cel de la Pfizer-BioNtech sau Moderna

Vaccinul de la AstraZeneca se va administra doar bolnavilor cronic şi celor din domenii esenţiale care au între 18 şi 55 de ani. Are o eficacitate de 60%, mult mai mică decât celelalte două vaccinuri aprobate în Uniunea Europeană.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare: În studiile AstraZeneca nu au fost înregsitrate cazuri de forme severe de boală sau internări la pacienții vaccinați.

Acest vaccin e pe bază de virus viu care însă nu se reproduce şi nici nu produce boala.

Cele mai frecvente reacţii adverse raportate de cei care au primit vaccinul în timpul studiilor clinice au fost durere la locul injectării, febră, frisoane, greaţă, dureri de cap şi musculare. Comparativ cu prima doză, reacţiile adverse după rapel au fost mai puţine şi mai uşoare.

Oamenii se pot programa prin platformă, call center, medici sau prin intermediul direcțiilor de asistență socială de la nivelul primăriilor.

Ema Schweninger Like
Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
Vânzările de maşini chinezeşti, în creştere în România. Vă tentează să achiziţionaţi un astfel de autoturism?
Observator » Ştiri sociale » Au început înscrierile pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca. Vaccinul, mai puțin eficient decât cel de la Pfizer-BioNtech sau Moderna