Antena Meniu Search
x

Video Au mărit taxa pentru parcare a locatarilor sperând ca măsura să permită și altor șoferi să ocupe locurile

Doar cine îşi permite să plătească o taxă de zece ori mai mare decât în prezent va avea locul de parcare rezervat 24 de ore din 24. Este propunerea pe care o fac autorităţile din Târgu Jiu, în condiţiile în care parcările din oraş sunt insuficiente. Municipalitatea speră că odată cu creşterea preţurilor, mulţi vor renunţa la rezervările permanente şi astfel parcările de reşedinţă vor putea fi ocupate şi de alţi şoferi în anumite intervale orare.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 14.01.2021, 22:12

Vezi și
  • Noile tarife ar putea fi aplicate de la 1 ianuarie 2022

Peste 45 de mii de autoturisme sunt înscrise în Târgu Jiu şi doar 15 mii de locuri de parcare amenajate sunt disponibile în oraş. Aşa că şoferii locali sau în tranzit găsesc cu greu un loc pe care să-şi lase autoturismul.

Diana Speretoiu - reporter Observator: În miezul zilei, toate parcările sunt, precum aceasta, sufocate de maşini. Nici nu e de mirare atâta timp cât sunt trei autoturisme la un singur loc de parcare aşa că şoferii sunt nevoiţi fie să blocheze alte maşini, fie să parcheze pe trotuar.

Marcel Romanescu - primar Târgu Jiu: Ţinând cont de faptul că numărul de maşini care ajunge în Târgu Jiu pe zi este de trei ori mai mare decât locurile de parcare, avem şi astfel de situaţii.

Primăria Târgu Jiu schimbă regulile de parcare

Taxa pentru un loc de parcare rezervat 24 de ore din 24 în Târgu Jiu costă acum 120 de lei pe an. Primăria vrea să schimbe regulile ca să deblocheze parcările.

Marcel Romanescu - primar Târgu Jiu: Mergem pe o variantă a unui contract care să fie încheiat de la ora 16 până la 8 dimineaţa, în care cetăţeanul să aibă locul rezervat si să plăteasca o anumita suma. Vedem în cartierele municipiului Targu Jiu, mai ales pe actuala forma de contract, foarte multe locuri care se eliberează în fiecare zi, dar pe care cetăţeanul are contractul 24 de ore din 24. Sunt, pe de alta parte cetateni care doresc să ajungă in alte cartiere, nu neaparat in cartierul in care locuiesc, dar nu gasesc niciodata locuri de parcare.

Cei care vor vrea să aibă în continuare locul de parcare asigurat non-stop vor fi nevoiţi să achite o taxă de rezervare de zece ori mai mare decât în prezent. Adică o mie de lei pe an.

Noile tarife ar putea fi aplicate de la 1 ianuarie 2022, după realizarea unui studiu de trafic şi în urma unei dezbateri publice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Au mărit taxa pentru parcare a locatarilor sperând ca măsura să permită și altor șoferi să ocupe locurile