Antena Meniu Search
x

Bicicliştii au pedalat în semn de protest la Cluj Napoca

La Cluj Napoca pasionaţii mersului pe două roţi au ieşit în marş tocmai ca să tragă un nou semnal de alarmă şi să determine autorităţile să ia măsuri în acest sens. Au şi de ce să fie nemulţumiţi.

de Redactia Observator

la 11.03.2019, 11:03

Vezi și

La Cluj Napoca pasionaţii mersului pe două roţi au ieşit în marş tocmai ca să tragă un nou semnal de alarmă şi să determine autorităţile să ia măsuri în acest sens. Au şi de ce să fie nemulţumiţi. În prezent, oraşul are aproximativ 11 kilometri de piste de biciclete. Prin comparaţie, conform unor date recente, Budapesta are aproximativ 200 de kilometri de astfel de trasee.

Un marş organizat, ajuns la un număr impresionant de ediţii: 137. Din 2007 încoace, lună de lună, bicicliştii clujeni se strâng şi pedalează cerând o mai bună infrastructură.

Pasionaţii sportului pe două roţi cred că o dată rezolvată problema traseelor speciale, s-ar descongestiona şi traficul.

Un exemplu în acest sens este Diana, care preferă să facă naveta zilnic cu bicicleta, dintr-o localitate de lângă Cluj Napoca: "Vara sau primavara cand invepe sa fie frumos prefer sa merg cu bicicleta. Faci si miscare si atunci imbini placutul cu utilul"

Demersul protestatarilor va continua, spun organizatorii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Anul trecut în Cluj Napoca nu a fost amenajat niciun metru în plus de piste pentru biciclete.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Bicicliştii au pedalat în semn de protest la Cluj Napoca