Au scăpat de război, de orori, de foamete şi chin, iar salvarea lor a fost România
Refugiaţii sirieni care au început o nouă viaţa printre noi. Nu le este simplu să înveţe limba română, dar toţi vor să întoarcă binele pe care l-au primit aici.
E drama refugiaţilor sirieni care au început o nouă viaţa printre noi. Nu le este simplu să înveţe limba română, dar toţi vor să întoarcă binele pe care l-au primit de la compatrioţii noştri.
Două puştoaice au legat o prietenie strânsă în România. Vin din aceeaşi ţară, dar s-au cunoscut la şcoala arabă din Bucureşti. La 11 ani, Yasmina vorbeşte ca un om mare.
Yasmina, fetiţa siriană: "În Siria e foarte rău. Mama îmi spune că trebuie să iubim oamenii. Imigranţii nu sunt răi, ei sunt oameni buni. Dacă sunteţi prieteni cu ei o să stiţi că sunt buni. Noi, musulmanii, şi voi ortodoxi nu e nimica între noi, noi îl iubim pe Dumnezeu şi voi îl iubiţi pe Dumnezeu."
Sarah e de cinci ani la noi. Vrea să mulţumească ţării noastre şi să salveze şi ea români. În spitale.
Începutul a fost greu şi pentru Mira.
Mira: "Eu m-am înscris la Facultatea de Drept, sunt anul doi."
Statistica arată că doar unul din 10 refugiaţi rămâne în România. Cei mai mulţi continuă călătoria spre ţări bogate din Vestul sau Nordul Europei.
Anul acesta, s-a dublat numărul refugiaţilor. Până acum, au ajuns în România peste 2.000 de migranţi. Mulţi dintre ei şi-au pus viaţa în pericol. În Marea Neagră au fost mai multe operaţiuni de salvare, după ce bărcile pline şi cu copii au intrat în derivă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰