Antena Meniu Search
x

Autoritățile au la dispoziție trei variante pentru a stabili modul în care va începe noul an școlar

Vara se numără variantele în care va începe şcoala la toamnă, iar asociaţiile de părinţi deja propun scenarii în acest sens. Unul dintre ele este ca elevii să fie prezenţi fizic în şcoli, mai ales că experienţa online din perioada pandemiei s-a dovedit o soluţie de avarie. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 06.07.2020, 21:03

Vezi și
  • O variantă presupune ca toți elevii să fie prezenți la școală, maxim 30 per clasă.
  • O altă variantă presupune prezența la școală prin rotație.
  • O altă variantă presupune ca anul școlar să înceapă exclusiv în mediul online.

Primul scenariu presupune prezenţa fizică la şcoală în proporţie de 100%, cu clasa plină, până la 30 de elevi la clasele de liceu.

Sigur, fiecare unitate de învăţământ va asigura măşti de protecţie, va avea covoare cu biocid, elevilor li se va măsura temperatura la intrare în şcoală şi vor fi circuite separate de intrare şi de ieşire. 

În cazul în care sunt depistate mai multe cazuri de Covid ȋntr-o şcoală, atunci se trece la izolare şi la școala exclusiv online. 

Al doilea scenariu împarte clasa în două: jumătate vor face şcoala de acasă şi jumătate vor fi prezenţi în clase. 

Se va face acest schimb prin rotaţie, la fiecare două săptămâni. 

Elevii vor fi obligaţi să fie prezenţi la orele online, cu camerele video pornite pe tot parcursul orelor, altfel vor fi declaraţi absenţi. 

Al treilea scenariu este strict pentru şcoala online. Astfel, programa școlară va trebui să fie adaptată pentru mediul online, iar profesorii și elevii vor fi ajutaţi cu tablete sau laptop-uri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Autoritățile au la dispoziție trei variante pentru a stabili modul în care va începe noul an școlar