Autorităţile NU AU soluţii pentru "Zidul Morţii" din Suceva
Patru morţi şi niciun vinovat, în afară de un zid fără viaţă. De doi ani de zile, Zidul Morţii de pe centura Sucevei face victime, fără ca autorităţile sau constructorul să găsească vreo soluţie.
Localnicii, şoferii şi specialiştii spun că acea construcţie este o capcană a morţii. Răspunsul autorităţilor e şocant pentru rudele îndoliate. E revoltător pentru şoferi. Pentru a putea modifica proiectul este nevoie de sume uriaşe, de care ei nu dispun.
Mame care-si asteapta copiii acasa, copii care-si asteapta tatii acasa si nu mai vin niciodata. Pe dansii i-a deranjat ca scria pe zidul asta zidul mortii, spune intrigată o doamnă.
Zidul Morţii a fost sfârşit de drum şi de viaţă pentru patru suflete. Pentru Rodica Sandu, peretele de beton din mijlocul unui drum naţional este loc de pelerinaj. Aici, în 2012, soţul a fost prima victimă a construcţiei criminale.
Cu 10 minute inainte de a se intampla tragicul eveniment am vorbit cu sotul meu, își aduce aminte biata femeie.
O oră mai târziu a primit vestea teribilă. Soţul ei şi alţi doi oameni au murit. Asta deşi omul ştia de construcţie. Chiar îi povestise soţiei de pericol.
El tot timpul spunea, tu, cineva aici are sa fie o nenorocire a cuiva aici. Atunci, in seara aceea, eu sunt sigura ca el nu a vazut. Era prea mare ceata, crede cea care a rămas văduvă.
Nu ar fi fost doar ceaţa de vină, ci şi faptul că zidul nu era semnalizat aproape deloc.
Am venit atunci, noaptea, dupa aceea de la spital cand am plecat, am venit la zid sa vad. Aici, se facea, aici se lucra, aici erau panouri, drumul era semnalizat. Dar s-a semnalizat dupa ce a fost accidentul, mai spune femeia.
Trei oameni au murit, însă toată lumea părea că a uitat de problemă. Până când zidul a mai luat o viaţă. În urmă cu două zile, în condiţii identice cu cele din 2012, un tânăr de 21 de ani şi-a pierdut viaţa.
Oare ce ar trebui sa se mai intample ca sa fie un semnal de alarma? Se curma vieti nevinovate in locul ala, se întreabă unchiul lui Gabi, băiatul care a murit.
Nu o spune doar el, ci fiecare şofer care a trecut pe acolo.
Contactat de reporterii Observator, directorul firmei a declarat că nu este în temă cu subiectul. Situaţia o cunosc însă autorităţile locale.
Din pacate, in acest moment, a modifica acest proiect inseamna foarte multi bani si cred ca singura solutie care poate fi realizata e separarea celor doua benzi de sens de mers. Deschideri de zeci de metri sunt asigurate in toata lumea foarte comun. Nu stiu de ce trebuia pe un drum national, la mijlocul lui, sa fie plantat un asemenea pilon, a declarat prefectul județului Suceava, Florin Sinescu.
Rudele victimelor primului accident se judecă de doi ani cu cei de la Compania de Drumuri. Vor ca măcar în ultimul ceas, şi autorii morali ai tragediei să-şi recunoască parte de vină.
Doar că, până acum, singurii vinovaţi sunt morţii. Un miting de susţinere va avea loc la Zidul Morţii pe 10 ianuarie.
Citește ''Zidul morţii'' de la marginea Sucevei a mai luat o viaţă
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰