Antena Meniu Search
x

Video Autorităţile pun la bătaie promoţii şi oferte pentru a creşte numărul românilor care se vaccinează împotriva coronavirusului

Vaccinarea a ajuns în etapa promoţiilor şi ofertelor. A început Maratonul Adolescenţilor, iar unele centre din ţară au pus la bătaie telefoane, tablete sau laptopuri. În Capitală, cine se va imuniza mâine la centrul drive-thru din Piața Constituției primeşte bilete gratis la teatru, muzeu sau circ. Deşi până mâine ar fi trebuit să atingem cinci milioane de vaccinaţi, abia am ajuns la patru milioane trei sute de mii.  

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 31.05.2021, 19:32

Vezi și
  • Peste 4,3 milioane de români s-au vaccinat, până acum, împotriva coronavirusului.

Daniel are 16 ani şi azi simte că a câştigat la loterie. S-a vaccinat cu prima doză şi e la un pas de un premiu: telefon, tabletă sau laptop. 

Daniel: Eu aş spera să câştig un telefon dar, acum, cu şansele mele...

A fost într-atât de nerăbdător că n-a mai aşteptat să termine orele. 

Mama lui Daniel: Îmi trimite mesaj: vreau să mă vaccinez. OK, zic, dacă e decizia ta. L-am sunat pe domnul diriginte că ştiam că are psihologie: domnul diriginte, îl iau de la şcoală.

Pe acelaşi subiect

Mihai a aflat de tombolă abia în centrul de vaccinare: "Aş vrea un laptop că am nevoie de el la şcoală".

La tombolă, pot participa tinerii între 16 şi 25 de ani din Ialomiţa care vin în centrele din şase oraşe pentru a se vaccina cu prima doză de ser. Stimulente pentru tineri au fost şi în Bacău şi Vrancea, doar că nici premiile tentante nu au adus prea mulţi doritori. 

Doar şase tineri au venit în primele patru ore ale maratonului dintr-un centru de vaccinare. Dar medicii şi asistenţii sunt optimişti. Au prelungit programul până la ora 22 şi speră să vină cât mai mulţi tineri să se vaccineze.

Iris Roşculeţ, voluntară la maraton: Din totalul de 460 de elevi, undeva la 40 au fost vaccinaţi, iar din restul, nu am văzut pe nimeni care s-a prezentat astăzi. 

Nastasia Larisa, asistentă: Am avut în jur de 240 persoane pe zi, acum suntem undeva la 120 pe zi.

Peste 1,2 milioane de bucureşteni s-au vaccinat împotriva coronavirusului, până acum

Maratonul adolescenţilor va continua şi mâine în toate centrele Pfizer din ţară. Tot de mâine, părinţii îşi vor putea înscrie pe platformă copiii între 12 şi 15 ani, iar vaccinarea lor ar putea începe miercuri. 

Dincolo de planurile optimiste, ritmul vaccinării s-a împotmolit. Şi centrul mobil de la Afumaţi, de exemplu, inaugurat cu fast în prezenţa preşedintelui şi a coordonatorului campaniei de vaccinare, s-a închis după mai puţin de o lună, iar medicul de familie din comună s-a trezit cu o listă plină cu 800 de oameni care trebuie vaccinaţi.

Ion Dogăreci, medic de familie: Noi am primit rugămintea din partea domnului primar pentru a face rapelul la cei vaccinaţi cu prima doză la şcoala mare din comuna Afumaţi. Am primit personal un număr de 600 de doze deocamdată. 

Medicii de familie mai vaccinează doar cu Johnson & Johnson. Cine vrea Pfizer trebuie să meargă în oraşul Voluntari. 

Mâine este 1 iunie, ziua în care trebuia să avem cinci milioane de vaccinaţi. Avem doar 4,3 milioane. În Capitală, sunt peste un milion două sute de oameni vaccinaţi cu prima doză. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Autorităţile pun la bătaie promoţii şi oferte pentru a creşte numărul românilor care se vaccinează împotriva coronavirusului