Antena Meniu Search
x

Video Autostrada Transilvania: Peste 50 de kilometri fără toalete sau spaţii de odihnă. Situaţie revoltătoare, la 14 ani de la inaugurare

La 14 ani de la inaugurare, tronsonul de peste 50 de kilometri al autostrăzii Transilvania nu are nicio toaletă. Promisiunile s-au ţinut lanţ încă din 2009. Patru spaţii de servicii urmau să fie contruite pe porţiunea ce leagă Turda de Gilău. Nu sunt gata nici pe hârtie. Doar gropile de gunoi ţin mărturie dezinteresului: autorităţile nu au un termen de finalizare nici acum. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 21.02.2023, 17:46

Vezi și

De voie sau...de nevoie, tot mai mulţi şoferi opresc pe banda de urgenţă. Lotul de peste 50 de kilometri de autostradă a fost inaugurat în urma cu 14 ani, şi tot de atunci şoferii aşteaptă consturirea celor patru spaţii promise... pe hârtie. Pe lângă locuri de parcare, în proiect, mai erau prevăzute şi magazine, o staţie peco, un restaurant şi chiar un motel. În realitate însă, avem doar o groapă de gunoi la marginea autostrăzii. 

Pe o distanţă de aproape 100 de kilometri, şoferii care urcă pe autostradă, dinspre Cluj sau Sălaj, nu au unde să oprească pentru toaletă. 

"Ar trebui să fie făcute cât mai multe, pentru că, vedeţi...cu copii mici chiar avem nevoie. Măcar un spaţiu, un refugiu, să putem opri în siguranţă.''

Ce nu s-a făcut în 14 ani pe tronsonul de peste 50 de kilometri al Autostrăzii Transilvania

Proiectul autostrăzii prevede câte două spaţii de servicii pe fiecare sens pentru această porţiune. Pentru niciunul dintre ele, însă, niciun fir de iarbă nu a fost mişcat. Promisiunile s-au ţinut lanţ încă din 2009. În 2020, când echipa Observator a întrebat despre aceste spaţii, am primit aceleaşi răspunsuri. 

Reporter: Când vor putea opri şoferii în ele? 

Eugen Cecan, fost şef DRDP Cluj: Noi sperăm să le finalizăm pe cele două anul acesta. Asta ne-am propus.

CNAIR ne-a transmis că spaţiile vor fi concesionate, dar nu au mai înaintat şi un termen. Pe autostrăzi ar trebui să existe toalete la fiecare 15 kilometri, potrivit metodologiei Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Autostrada Transilvania: Peste 50 de kilometri fără toalete sau spaţii de odihnă. Situaţie revoltătoare, la 14 ani de la inaugurare