Antena Meniu Search
x

Legea intră în vigoare sâmbătă, dar maşinile parcate ilegal nu vor fi încă ridicate, în Bucureşti

Autoturismele parcate ilegal ar trebuie să fie ţinte sigure, de mâine, pentru hingherii de maşini. Însă Primăria Capitalei nu a ţinut pasul cu legea. Încă nu a încheiat contracte cu vreo firmă şi nici nu are unde să depoziteze autoturismele ridicate.

Vezi și

Autoturismele parcate ilegal ar trebuie să fie ţinte sigure, de mâine, pentru hingherii de maşini. Însă Primăria Capitalei nu a ţinut pasul cu legea. Încă nu a încheiat contracte cu vreo firmă şi nici nu are unde să depoziteze autoturismele ridicate.

-Băăă. Lasă-l, băăă!

Astfel de scene nu se vor mai repeta începând din acest weekend. Chiar dacă s-a dat din nou verde pentru ridicarea maşinilor parcate ilegal, acţiunea se va opri dacă în interior se află şoferul sau un pasager.

NOUTĂŢILE LEGII:

Pe acelaşi subiect

-maşinile nu vor mai fi ridicate dacă în autoturism se află şoferul

-se vor ridica maşini 24 de ore din 24

-se vor putea recupera maşinile non-stop

Noile prevederi spun, însă, că autoturismele parcate ilegal pot fi ridicate la orice oră din zi. Asta înseamnă că nici pe timpul nopţii, şoferii nu vor putea parca în locurile interzise. 

-Nu mi se pare corect, având în vedere că nu sunt locuri de parcare și acum, cu zăpada aceasta, s-au împuşinat şi mai tare.

-Pe o parte, e o măsură bună, dar, pe partea cealaltă, ar trebui să ofere şi spaţii de parcare. C

Chiar dacă legea ridicării maşinilor va intra în vigoare de mâine, în Bucureşti va mai dura până ce autoturismele parcate ilegal vor fi ridicate, și asta pentru că Primaria Capitalei va supune dezbaterii normele de implementare în şedinţa următoare a consiliului general.

Deocamdată, Primăria nu a încheiat niciun contract cu vreo firmă pentru ridicarea maşinilor şi nici nu a identificat spaţiile unde acestea vor fi depozitate până să fie recuperate de şoferi. Un răgaz binevenit atât pentru şoferi, cât şi pentru poliţişti, care vor porni o campanie de informare.

Colegii mei de la rutiera se vor deplasa în teren, unde vor desfăşura această campanie de informare a acestor conducători auto, aceleași reglementări rămân în vigoare, unde au voie să oprească, unde nu au voie sa oprească.

Perioada următoare aduce şi alte veşti proaste pentru şoferi. Punctul de amendă creşte la 145 de lei de la 1 februarie, după ce şi salariul minim pe economie va fi mărit.

"Administratia Străzilor Bucureşti lucrează în prezent la procedurile operaţionale privind identificarea zonelor şi a trotuarelor unde se poate staţiona. De asemenea, ASB pregăteşte procedura operaţională privind ridicarea şi depozitarea autoturismelor. În acest moment se identifică locaţiile pentru depozitarea maşinilor în fiecare sector.", se arată într-un comunicat al Primăriei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Legea intră în vigoare sâmbătă, dar maşinile parcate ilegal nu vor fi încă ridicate, în Bucureşti