Antena Meniu Search
x

Vremea 30, 31 martie şi 1 aprilie 2018. Prognoza meteo anunţă temperaturi neobişnuite de Florii

Vremea pe 30 martie 2018 va fi capricioasă, dar o încălzire accentuată se va înregistra sâmbătă şi duminică. Prognoza meteo anunţă temperaturi peste 22 de grade

Vremea pe 30 martie 2018 va fi capricioasă, dar o încălzire accentuată se va înregistra sâmbătă şi duminică. Prognoza meteo anunţă temperaturi ce depăşesc limitele normale ale perioadei, trecând chiar şi de 22 de grade Celsius.

În noaptea de joi spre vineri, cerul va fi variabil, cu înnorări în vestul, nordul şi centrul teritoriului unde local va ploua, precizează ANM. Pe crestele montane vor mai fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă şi trecător ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi în Câmpia de Vest. În zonele joase, în special din sud şi est, va fi ceaţă. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -1 şi 8 grade.

Vremea 30 martie 2018 în ţară

Vineri, vremea continuă procesul de încălzire, astfel încât vremea va deveni mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, în special în sudul şi vestul ţării. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 10 şi 20 de grade, iar cele minime, între 2 şi 12 grade, mai scăzute în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi temporar ploi, ziua pe arii restrânse în nord şi centru, iar seara şi noaptea, local, mai ales în vestul şi nord-vestul teritoriului. Pe crestele cele mai înalte vor mai fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi trecător ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, iar temporar şi în Câmpia de Vest. Dimineaţa şi noaptea, mai ales în sud şi est, va fi ceaţă. Presiunea atmosferica va scădea uşor.

Pe acelaşi subiect
Vremea 30, 31 martie şi 1 aprilie 2018. Prognoza meteo anunţă temperaturi neobişnuite de Florii

HARTĂ: Temperaturile la nivelul ţării pe 29 martie | Sursa: ANM

Prognoza meteo pe 31 martie 2018

Sambata, vremea va fi caldă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate şi ploi, mai ales seara şi noaptea, în jumătatea vestică a teritoriului şi pe arii mai restrânse în rest. Ploile vor avea şi caracter de aversă şi se vor semnala descărcări electrice, iar cantităţile de apă vor fi local mai însemnate. Pe crestele montane înalte vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi trecător ninsoare. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 12 şi 22 de grade, iar cele minime între 5 şi 13 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, iar temporar şi în regiunile intracarpatice, în cele sud-estice şi izolat în rest.Mai ales la începutul intervalului, pe arii restrânse în est şi sud-est, va fi ceaţă.  Presiunea atmosferica va mai scădea, la regim baric ce va fi semnificativ sub nivelul normal.

Prognoza meteo pe 1 aprilie 2018, de Florii

Vremea de Florii se va răci în toată ţara, astfel încât valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru începutul lunii aprilie. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 8 şi 17 grade, iar cele minime între 1 şi 7 grade, uşor mai coborâte în depresiuni. Cerul va avea înnorări temporare şi va ploua pe arii relativ extinse în jumătatea de est a teritoriului şi local în rest. Ploile vor avea şi caracter de aversă, local vor fi moderate cantitativ, iar izolat se pot semnala descărcări electrice. În zona montană vor fi precipitaţii mixte ziua şi mai ales lapoviţă şi ninsoare noaptea. Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, cu viteze mai mari în sud şi sud-est, precum şi pe crestele montane. 

Cum va fi în Bucureşti pe 30 martie

Vremea în Bucureşti se menţine deosebit de caldă pentru această perioadă, iar temperaturile se vor încadra între următoarele valori termice:

  • Vineri: Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 4...6 grade
  • Sâmbătă: Maxima termică se va situa în jurul valorii de 21 de grade şi o minimă de 7...9 grade.
  • Duminică: Temperatura maximă va fi în jur de 14 grade, iar cea minimă de 3...5 grade

Cum va fi vremea la munte pe 30 martie

Vineri, vremea se va încălzi faţă de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi temporar ploi, ziua pe arii restrânse în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, iar seara şi noaptea, local, mai ales în Carpaţii Occidentali. Pe crestele cele mai înalte vor mai fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi trecător ninsoare. Vântul va avea intensificări mai ales pe creste.

Cum va fi vremea în Europa

Vreme predominant frumoasă, cu cerul mai mult senin va fi în partea sud-vestică a Peninsulei Scandinavice, în cea estică a Peninsulei Balcanice, în sud-estul României şi în aproape toată Grecia, de asemenea în nord-estul Spaniei, sud-vestul Franţei şi chiar în Finlanda. În restul continentului nebulozitatea va fi cel puţin temporar accentuată, aspectul în general închis urmând a persista în regiunile vestice ale Rusiei, pe Marea Nordului şi în Regatul Unit. Fiindcă procesul de încălzire va continua, precipitaţiile vor fi majoritar lichide - lapoviţă şi ninsoare semnalându-se tot mai spre nord şi la altitudini mari. Ploi abundente vor afecta nord-vestul Italiei, pe când unele mai slabe se vor semnala pe arii relativ extinse în Franţa şi Arhipelagul Britanic, local - în restul Italiei şi în ţările iberice, iar pe alocuri sau izolat - în cele sud-estice; mai ales ploi vor fi în vestul Rusiei şi în ţările estice cu ieşire la Marea Baltică, iar cu precădere ninsori - tot izolat sau sporadic în Peninsula Scandinavică. Vânt puternic se va înregistra pe ocean, la nord-vest de Spania; moderat şi în răstimpuri mai intens - pe mările Mediterană, a Nordului şi în estul celei Negre, iar slab - în celelalte regiuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Vremea » Vremea 30, 31 martie şi 1 aprilie 2018. Prognoza meteo anunţă temperaturi neobişnuite de Florii