Antena Meniu Search
x

Avem carduri de sănătate, dar nu avem cititoare pentru ele

Avem card de sănătate nou, dar nici medicii de familie, nici policlinicile sau spitalele nu au cititoare pentru astfel de carduri.

Vezi și

Avem card de sănătate nou, dar nici medicii de familie, nici policlinicile sau spitalele nu au cititoare pentru astfel de carduri.

Ele ar trebui cumpărate din banii doctorilor şi nimeni nu ştie acum o dată exactă la care dispozitivele vor fi achiziţionate. Reporterii Observator, au vrut, cu o cameră ascunsă să dezlege misterul cardurilor de sănătate. Au aflat că deocamdată, cardul, serveşte doar ca bibelou.

E recomandarea asistentei când aude de cardul de sănătate. Greşit! O dată primit, cardul de sănătate trebuie activat. Posesorul trebuie să schimbe PIN-ul, ca el să devină activ. Opţional, medicului de familie poate să înscrie pe el o serie de date. Asistenta, care at trebui să ştie bine toate aceste lucruri, ne recomandă să ţinem cardul acasă.

Iar cititoarele trebuie cumpărate. Deocamdată nici măcar marile spitale din capitală nu le au. Ele costă între 10 şi 80 de euro. Medicii de familie spun că vor cumpăra din banii lor dispozitivele, dar abia după ce vor negocia bine cu producătorii.

Şefii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate mizează pe folosirea cardului, la nivel naţional, de la 1 ianuarie 2015. Sunt siguri că folosirea lui va reduce furturile din sănătate.

Pe card vor apărea toate serviciile medicale de care beneficiaţi şi care sunt decontate pe baza asigurării de sănătate. Tot pe card se vor putea introduce, la cerere, şi date suplimentere. Aceste date opţionale vor fi plătite de către asigurat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Avem carduri de sănătate, dar nu avem cititoare pentru ele