Antena Meniu Search
x

Video Avertismentul fermierilor: Carnea de pui şi porc ar putea deveni o raritate în magazine. Preţul la energie, principala cauză

Mai bine vegetarieni! După ce Comisia Europeană a cerut scăderea drastică a consumului de carne de vită, pentru limitarea poluării, acum şi carnea de porc şi cea de pasăre ar putea deveni rarităţi în magazine. Este avertismentul fermierilor din România.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 08.01.2022, 09:19

Vezi și

Românii ar putea să nu mai găsească în magazine carne de porc și pasăre din producția internă, din cauza creșterilor uriașe de prețuri la gaze și energie electrică, atrage atenția asociația Forța Fermierilor. Într-un comunicat, asociația spune că membrii Departamentului de Zootehnie din cadrul Asociației Forța Fermierilor, aparținând sectorului de creștere porc și pasăre, sunt revoltați de notificările de majorări de tarife la gaze și curent, pe care încep să le primească.

În numeroase cazuri, costul cu gazele naturale și electricitatea, pentru luna ianuarie 2022, se preconizează a fi de 6-7 ori mai mare decât în cazul lunii decembrie 2021, la un consum similar. În procesul de producție, gazele naturale sunt esențiale pentru unitățile din sectorul zootehnic, fiind necesară ventilarea spațiului și menținerea unei temperaturi constante pentru purcei și pui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să vă reparaţi maşina în service-ul de la colţ de stradă?

Observator » Stiri sociale » Avertismentul fermierilor: Carnea de pui şi porc ar putea deveni o raritate în magazine. Preţul la energie, principala cauză