Antena Meniu Search
x

Avertismentul unui medic de familie din Sibiu: "Sper că şi grădiniţele, respectiv creşele intră în vacanţă"

Un medic din familie din Sibiu afirmă, vineri, că preşcolarii şi copiii de creşă sunt extenuaţi, mulţi dintre ei având numeroase îmbolnăviri în ultimele luni. "Sper că şi grădiniţele, respectiv creşele intră în vacanţă", afirmă medicul, apreciind că, în caz contrar, "riscul de a le aduce Iepuraşul celor mici nişte cadouri nedorite microscopice rămâne destul de ridicat".

de Redactia Observator

la 15.04.2022, 18:10

copil care tușește
Avertismentul unui medic de familie din Sibiu: "Sper că şi grădiniţele, respectiv creşele intră în vacanţă" - Shutterstock (imagine ilustrativă)

"Sper că şi grădiniţele, respectiv creşele intră în vacanţă. După trei luni fără pauză până şi cei mici sunt extenuaţi mai ales că mulţi au avut mai multe îmbolnăviri, unele nu tocmai uşoare", a scris, vineri, pe Facebook, medicul de familie Egri Eduard din Sibiu. 

Potrivit acestuia, în caz contrar, "riscul de a le aduce Iepuraşul celor mici nişte cadouri nedorite microscopice rămâne destul de ridicat". 

În 5 aprilie, medicul prezenta bilanţul unei zile de consultaţii la cabinet, în care a diagnosticat 10 cazuri de gripă, 4 pneumonii şi 24 de infecţii respiratorii. "Trăiască marea eliberare de sub dictatura medicală", a transmis atunci medicul, criticând atât autorităţile care au luat măsuri neadecvate, cât şi cetăţenii care nu se izolează dacă sunt bolnavi. Elevii au intrat în vacanţă, până după 1 Mai. 

75.000 de români la spital în doar o săptamână, din cauza virozelor

Pe acelaşi subiect

Am scăpat de pandemia de coronavirus, dar nu scăpăm de viroze. În doar o săptămână, peste 75.000 de români au ajuns la medic cu infecţii respiratorii. Camerele de gardă ale spitalelor de pediatrie din toată țara au fost pline până la refuz de copii cu viroze. Specialiştii le cer părinţilor să meargă pe mâna medicilor de familie în cazul formelor uşoare, pentru că din acest motiv s-a ajuns la un timp de aşteptare de şapte ore.

Victor Miron, medic pediatru: Cred că ar trebui să revenim la câteva măsuri epidemiologice pe care le-am învățat în pandemie. Purtarea măștii ar fi cea mai importantă măsură care să ne ajute în limitarea aceasta. De asemenea, ar trebui să avem grijă la spălatul mâinilor. Mâinile sunt un mijloc foarte important de transmitere a infecțiilor respiratorii.

Autorităţile le recomandă părinților ca la primle semne de boală ale copilului să contacteze medicul de familie. Şi asta pentru că mulți adulți fie trec peste sfatul medicului de familie, fie cer totuşi o doua opinie de la un specialist. Medicii atrag atenția că astfel se ajunge la suprasolicitarea spitalelor și la un timp de aşteptare foarte mare

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Avertismentul unui medic de familie din Sibiu: "Sper că şi grădiniţele, respectiv creşele intră în vacanţă"