Antena Meniu Search
x

Baldachinul raclei Sfintei Parascheva, împodobit pe ultima sută de metri

Împodobirea baldachinului unde va fi aşezată racla cu moaştele Sfintei Parascheva a durat aproape zece ore, până spre dimineaţă.

de Redactia Observator

la 14.10.2020, 10:14

Vezi și
  • La slujbă vor participa doar 500 de persoane cu buletin de Iaşi.
  • În faţa catedralei s-au strâns şi câteva zeci de persoane din alte localităţi.

Florile au fost aduse de o familie din Bucureşti, ajutată de mai mulţi prieteni. De de 17 ani obişnuiesc să se ocupe de înfrumuseţarea lui.

Maria: Anul acesta avem niste aranjamente care au culoarea siclam. Ne-am gandit sa fie vesele. In fiecare an ne dorim sa fie vesele. Nu am combinat foarte multe tipuri de flori. Avem trei tipuri de trandafiri, trei tipuri de crizanteme, crini imperiali, mai multe tipuri de verdeata si bradul care nu lipseseste niciodata.

Anul acesta a fost unul plin de încercări. Săptămâna trecută, florarii au fost întorşi din drum. Li s-a spus că nu va mai fi scoasă racla din catedrală. Duminică seara însă, au primit un telefon care i-a bucurat nespus.

Maria: Am crezut ca nu o va mai scoate si ca va fi primul an cand nu vom ma putea impodobi baldachinul si pana la urma minunea este vazuta in ochii tuturor.

La slujba de astăzi vor participa doar 500 de persoane cu buletin de Iaşi, care vor fi obligate să respecte distanţa fizică. În faţa catedralei s-au strâns, noaptea trecută şi câteva zeci de persoane din alte localităţi. Însă jandarmii nu le-au permis accesul.

Constantin Sturzu, purtător de cuvânt MMB Iași: Vor fi amplasate scaune, plasate la doi metri unul de celălalt, pe toate direcţiile. Scaune ce vor marca locul unde vor sta credincioşii. Din păcate, având în vedere restricţia pusă la nivel naţional, doar cei care au reşedinţa în municipiul Iaşi vor putea pătrunde în acest spaţiu, după principiul primul venit, primul care ocupă un loc.

Cine nu va prinde un loc pe scaun va putea urmări slujba pe două ecrane amplasate în apropiere de catedrala Mitropolitană.

În alţi ani, la pelerinaj participau aproximativ 90 de mii de oameni veniţi din toată ţara. Anul acesta, doar 9 mii de ieşeni au reuşit să treacă pe la racla cu moaştele Sfintei Paraschev

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Baldachinul raclei Sfintei Parascheva, împodobit pe ultima sută de metri