Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un bărbat din Cluj-Napoca se zbate între viață și moarte, după ce a fost strivit sub o mașină

Un bărbat din Cluj-Napoca se zbate între viață și moarte după ce autoturismul sub care efectua reparații a căzut peste el, în garajul propriu. Bărbatul a fost resuscitat de două ori și acum se află în stare critică.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 20.02.2020 , 16:48

Un bărbat din Cluj-Napoca se zbate între viață și moarte, după ce a fost strivit sub o mașină
Victima se află în stare critică, după ce inima i s-a oprit de două ori - Profimedia Images
  • Bărbatul a fost strivit sub o mașină, în garajul personal
  • Deși a răspuns la două manevre de resuscitare, se află în continuare în stare critică

Un bărbat din Cluj-Napoca se zbate între viață și moarte după ce autoturismul sub care efectua reparații a căzut peste el, în garajul propriu. După două manevre de resuscitare, acum se află în stare critică la spital.

Bărbatul de aproximativ 70 de ani a fost observat la scurt timp după ce mașina l-a strivit de către un alt bărbat, aflat în trecere. Acesta din urmă, ajutat de un taximetrist, a reușit să îl scoată de sub autoturism și să dea alarma.

Norocul a făcut ca o asistentă medicală, aflată în timpul liber, să fie prezentă în zonă și să evalueze rapid starea de sănătate a victimei. Femeia nu a stat pe gânduri și a început masajul cardiac extern, până la sosirea echipajelor de urgență.

Articolul continuă după reclamă

În momentul în care salvatorii au ajuns la fața locului, bărbatul, grav rănit, încă respira, însă a intrat din nou în stop cardio-respirator, fiind necesară reînceperea manevrelor de resuscitare de către echipajul SMURD.

Corpul bărbatului a răspuns manevrelor salvatoare, astfel încât a fost transportat la spital pentru îngrijiri și investigații de specialitate.

Prezența de spirit și implicarea cetățenilor, prin efectuarea corecctă a primilor pași din "lanțul supraviețuirii", i-a crescut considerabil șansele de a fi salvat. Bărbatul se află deocamdată în stare critică la spital.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ce alegeţi: plata la proprietate sau online, prin site-urile de rezervări?
Observator » Stiri sociale » Un bărbat din Cluj-Napoca se zbate între viață și moarte, după ce a fost strivit sub o mașină