Antena Meniu Search
x

Licențiat în drept și economie, un bărbat din Craiova a ales o altă cale: sculptează mobilier tradițional din lemn

Se spune că meseria ne alege pe noi, nu noi ne alegem meseria. Şi pentru cei norocoşi, aceasta este realitatea de zi cu zi. Este şi cazul unui bărbat din Craiova, pentru care pasiunea a devenit meserie. Deşi are studii economice şi juridice, acesta sculptează mobilier tradiţional din lemn. Alături îi este şi soţia care a pus pe locul doi meseria de profesoară pentru a picta ce iese din mâinile soţului ei.

de Redactia Observator

la 04.06.2020, 17:44

Vezi și
  • Viorel Dâlganu a primit chiar și comenzi din SUA
  • "Îți trebuie curaj, dar curajul se traduce prin muncă"

Viorel Dâlganu este unul dintre oamenii pentru care pasiunea a devenit meserie şi stil de viaţă. Deşi are două licenţe, în economie şi drept antreprenorial, Viorel spune că se simte fericit doar atunci când lucrează lemnul.

VIOREL DÂLGANU - Tot ceea ce fac eu, fiecare obiect de mobilire in parte, are povestea lui. Și duc mai departe ce am invatat eu, ce m-a invatat bunicul meu, in casele oamenilor.

voie de multă migală, dar mai ales de dragoste nemărginită pentru ca lemnul brut să prindă viaţă. Pentru un astfel de scaun se lucrează cel puţin o săptămână, însă odată de va ajunge în casele dumneavoastră, puteţi avea încredere că se vor bucura de el câteva generaţii

Povestea lui Viorel a început însă în urmă cu aproape zece ani, când împreună cu soţia lui, Rodica, au decis să dea pasiunii lor o şansă. Au pus pe locul doi meseriile de economist şi profesoară şi au început să facă obiecte de lemn pictate.

VIOREL DÂLGANU - Îti trebuie curaj, dar curajul se traduce prin munca, foarte multa munca, si nu trebuie sa te lasi. Daca ai incredere in tine poti sa faci absolut orice meserie.

Arta lor, pentru că obiectele pictate sunt mai mult decât simplă mobilă, necesită mult timp şi extrem de multă grijă.

Mobilierul sau lăzile de zestre împodobite cu motive florale şi tradiţionale se găsesc în zeci de pensiuni sau restaurante cu specific românesc. O bucurie pentru cei doi este şi faptul că o parte dintre lucrurile făcute de ei, au ajuns chiar şi în casele românilor stabiliţi peste mări şi ţări. Cea mai îndepărtată comandă a venit tocmai din Statele Unite ale Americii, din Washington.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Licențiat în drept și economie, un bărbat din Craiova a ales o altă cale: sculptează mobilier tradițional din lemn