Antena Meniu Search
x

Un bărbat cu Covid-19 și virusul West Nile a murit la Spitalul "Victor Babeş" din București

Un bărbat în vârstă de 49 de ani din Galați a murit după ce a fost diagnosticat cu coronavirus și meningită provocată de virusul West Nile. Acesta fusese transferat în stare gravă la Spitalul "Victor Babeş" din București, însă medicii nu au putut să îl salveze.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 03.09.2020, 16:25

Un bărbat cu Covid-19 și virusul West Nile a murit la Spitalul "Victor Babeş" din București
Virusul West Nile se transmite prin înțepătura de țânțar - Abaca Press / Utrecht Robin / ABACA via Hepta
  • Bărbatul fusese adus în stare critică la București
  • 80% din persoanele infectate cu West Nile nu au simptome

Direcţia de Sănătate Publică Buzău a informat că bărbatul de 49 de ani din Galaţi a fost adus la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău, cu suspiciune de encefalită. La scurt timp a fost testat şi diagnosticat cu meningoencefalită cu virus West Nile. Ulterior, i s-a făcut test şi pentru Covid-19, care de asemenea a ieşit pozitiv.

Starea bărbatului s-a agravat, astfel că medicii au decis să îl transfere la Spitalul "Victor Babeş" din Bucureşti, acolo unde s-a stins din viață.

Surse medicale susţin că bărbatul se afla în judeţul Alba, acolo unde are o locuinţă, iar la un moment dat, în timp ce cosea, i s-a făcut rău, astfel că şi-a chemat fiii, cerându-le să-l ducă acasă, la Galaţi. 

Potrivit news.ro, pe drum, în judeţul Buzău, bărbatului de 49 de ani i s-a făcut şi mai rău, iar rudele au chemat ambulanţa, care l-a dus la UPU a Spitalului Judeţean Buzău, cu suspiciunea de accident vascular cerebral.

La Spitalul Judeţean Buzău, bărbatului i s-a stabilit diagnosticul de meningită cu West Nile, virus transmis de ţânţar, ulterior constatându-se că avea şi infecţie cu coronavirus.

Virusul West Nicle poate fi fatal

Virusul West Nile se transmite prin mai multe specii de ţânţari răspândiţi atât în mediul urban, cât şi în cel rural.

Circa 80% din persoanele infectate nu au simptome, dar în cazul în care apar febră, durere de cap intensă, dureri musculare, vărsături şi erupţii cutanate se recomandă vizita la medic.

În cazurile severe, care afectează cel mai frecvent persoanele peste 60 de ani cu afecţiuni cronice (cancer, diabet, hipertensiune, boală renală cronică), pot apărea şi alte simptome: rigiditate a gâtului, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseală cronică şi slăbiciune musculară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Un bărbat cu Covid-19 și virusul West Nile a murit la Spitalul "Victor Babeş" din București