Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un bărbat a fost eroul copilului şi nepotului său. S-a aruncat în marea furioasă şi i-a salvat cu preţul vieţii sale

În a treia zi în care steagul roşu flutură pe plajele de pe litoral, un om a murit. În Eforie Nord, bărbatul s-a aruncat în valurile uriaşe, ca să-şi salveze copilul şi nepotul. I-a adus pe amândoi teferi la mal, dar n-a mai ieşit viu din mare.

de Redactia Observator

la 28.05.2018 , 19:33

În a treia zi în care steagul roşu flutură pe plajele de pe litoral, un om a murit. În Eforie Nord, bărbatul s-a aruncat în valurile uriaşe, ca să-şi salveze copilul şi nepotul. I-a adus pe amândoi teferi la mal, dar n-a mai ieşit viu din mare.

La câteva ore, un tânăr a fost şi el la un pas de moarte, în staţiunea 2 mai. E început de sezon pe litoral. Şi criză de salvamari în toată zona de Sud. N-avem bani, strigă autorităţile. În timp ce oamenii continuă să-şi rişte viaţa în ciuda tuturor avertismentelor.

Înainte să fie înghiţit de valuri, bărbatul de 43 de ani şi-a salvat copilul şi nepotul. Cei doi au vrut să mai facă o baie în ultima zi din minivacanţă. Nimeni nu i-a împiedicat, deşi pe plajă era arborat steagul roşu. 

Vezi și

Curenţii sunt atât de puternici, încât turiştii pot fi traşi în larg în câteva secunde, avertizează salvamarii. Valurile ajung chiar şi la patru metri înălţime. Vântul le aduce la ţărm cu o viteză de peste 55 de kilometri pe oră.

La câteva ore de la decesul turistului, un alt tânăr de 18 ani din Cluj a fost salvat în ultima clipă din apă, în staţiunea 2 Mai. Era deja în şoc hipotermic. Temperatura apei abia trece de 21 de grade Celsius. 

În lipsa unor sancţiuni, turiştii continuă să-şi rişte vieţile. Ieri, în doar câteva ore, cinci oameni au fost scoşi la limită pe nisip, după ce s-au aventurat în mare. I-au scos din apă tot turiştii. Salvamari sunt doar pe câteva plaje din sudul litoralului.

Pentru a fi mai rapizi, salvamarii supraveghează sectoarele de plajă inclusiv cu atv-uri. Este ultima zi din această minivacanţă şi a treia cu steag roşu. Ceea ce însemană că nimeni nu are voie în apă.

Primăriile care ar trebui să rezolve problema ridică din umeri. La Eforie, una dintre cele mai periculoase staţiuni, nu există niciun salvamar în acest moment. 

Şi Costineşti, Venus şi Vama Veche sunt considerate zone-capcană. Sub apă, se ascund gropi care îi pun în pericol chiar şi pe cei mai experimentaţi înotători.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » Un bărbat a fost eroul copilului şi nepotului său. S-a aruncat în marea furioasă şi i-a salvat cu preţul vieţii sale