Antena Meniu Search
x

Un bărbat din Timişoara, infectat cu noul coronavirus, a vrut să evadeze pe geam din spital

Dincolo de lupta cu virusul, eroii în alb duc şi o luptă emoţională cu pacienţii infectaţi cu Covid-19. Sunt unii care clachează la aflarea veştii şi au nevoie de suport afectiv pe toată durata tratamentului. În Timişoara, a fost alertă la spital, seara trecută. Un bărbat, care a ieşit pozitiv la testul pentru coronavirus, a vrut să evadeze pe geam din unitatea medicală, la aflarea veştii. A fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine pentru a-l prinde.

de Redactia Observator

la 09.05.2020, 11:24

Vezi și
  • Bărbatul, confirmat cu noul coronavirus, avrut să fugă din spital
  • Medicii au reușit, în cele din urmă, să-l convingă

Bărbatul de 32 de ani a fost internat cu simptome de Covid-19 în Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara pe data de 26 de aprilie. La prima testare, rezultatul a ieşit negativ, al doilea a fost neconcludent, iar ieri pacientul a ieşit pozitiv la infecţia cu coronavirus. Un diagnostic pe care bărbatul nu l-a putut suporta şi a vrut să fugă din spital.

OVIDIU FIRA-MLADINESCU, ŞEF SECŢIE PNEUMOLOGIE 2 SPITALUL VICTOR BABEŞ TIMIŞOARA - A spus ca el îşi asumă, că vrea sa plece pe proprie raspundere. Eu i-am spus că nu se poate acest lucru, adică eu nu pot să îi semnez un bilet de externare şi ne obligă dacă pleacă să anunţăm organele de poliţie şi, mai mult, l-am rugat probabil să analizeze că de multe ori consecinţele faptelor pripite pot fi ireversibile.

Bărbatul a ameninţat în repetate rânduri că el nu mai stă nicio clipă în spital, aşa că a fost solicitată intervenţia poliţiştilor şi mascaţilor. Oamenii legii au vorbit cu pacientul pe geam, la distanţă.

Revoltat şi nedumerit de fluctuaţiile testelor pentru Covid-19, bărbatul a fost convins, în cele din urmă, să se întoarcă în spital pentru tratament.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

E o altă situaţie pentru care medicii trebuie să fie pregătiţi. Evoluţia virusul e variabilă, iar eroii în alb spun ca, de regulă, pacienţii asimptomatici nu înţeleg necesitatea internării.

DR. CRISTIAN OANCEA – DIRECTOR MEDICAL SPITALUL DE BOLI INFECTIOASE VICTOR BABES TIMISOARA Avem mulţi pacienţi care ies la un test negativ, care poate iese neconcludent sau se repozitivează. Aşa cum am mai spus, boala are o natură psiho-emoţională foarte puternică.

Astfel că sunt pacienţi care clachează la aflarea diagnosticului, pentru care e nevoie şi de. medicament pentru suflet.

DR. CRISTIAN OANCEA – DIRECTOR MEDICAL SPITALUL DE BOLI INFECTIOASE VICTOR BABES TIMISOARA - Avem psiholog, care la aceste cazuri va interveni şi intervine pentru a fi suportiv moral şi psihic. Oricum, personalul nostru tot timpul le dă mesaje pozitive.

Pacientul care a încercat să fugă din spital va beneficia de o consliere psihologică. Poliţiştii au hotărât să nu îl sacţioneze pentru tentativa sa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Un bărbat din Timişoara, infectat cu noul coronavirus, a vrut să evadeze pe geam din spital