Bătălia Bucătarilor s-a dat în Harghita! Mari specialişti în ale ceaunului din trei ţări s-au întrecut în reţete de gulaş
Sute de kilograme de carne, de legume şi multe condimente au fost puse, unele peste altele, la foc. Câte echipe au fost, tot atâtea reţete. La final, turiştii şi nu numai s-au înfruptat, fericiţi, din bunătăţi.
Sute de kilograme de carne, de legume şi multe condimente au fost puse, unele peste altele, la foc. Câte echipe au fost, tot atâtea reţete. La final, turiştii şi nu numai s-au înfruptat, fericiţi, din bunătăţi.
Nu a fost ceaun de unde să nu iasă un miros îmbietor pe terenul de fotbal din Nicoleşti. Zeci de bucătari şi bucătărese şi-au unit forţele pentru a prepara cel mai bun gulaş.
Cel puţin 100 de oameni au putut gusta, la final, din fiertura aburindă. Un ceaun mai încolo, altă reţetă.
Fiecare reţetă a avut, însă, secretul ei. Iar fiecare bucătar metoda de lui de găti.
- 15 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 15 februarie, Sfântul Apostol Onisim. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- Evenimente în Bucureşti, în weekendul 15-16 februarie. Ce nu trebuie să ratezi
- Antrenează-ți creierul ca un campion: Cursurile Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, Sesiunea...
- 14 februarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
Printre zeci de reţete româneşti, ungureşti sau secuieşti, un bucătar a venit în Harghita cu o reţetă adusă de peste Ocean.
Cu greu s-au putut abţine vizitatorii târgului din a gusta zecile de bunătăţi. Iar unii, le-au stropit înainte cu puţină tărie.
De vită sau de porc, cu fasole sau cartofi, piperat sau nu, fiecare gulaş a fost bun. Iar bucătarii au golit ceaunele în timp record.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰