Antena Meniu Search
x

Video Bătrân cu Alzheimer lăsat să plece din spital, la Galaţi, cu pantalonii pe dos şi în papuci. Opt ore a rătăcit pe străzi, neştiind cum să ajungă acasă

Un bunic cu Alzheimer a rătăcit opt ore prin frig, după ce a fost lăsat să plece singur din Spitalul Judeţean Galaţi. Bătrânul a încercat să ajungă acasă, la copii, dar era prea dezorientat. Medicul de gardă care l-a externat susţine că n-a ştiut despre boala lui. Dar nici nu şi-a pus semne de întrebare când a văzut că omul este îmbrăcat cu pantalonii pe dos.

de Redactia Observator

la 12.12.2020, 22:10

Vezi și
  • Un bătrân a fost lăsat să plece singur din Spitalul Judeţean Galaţi, deşi suferea de Alzheimer
  • Omul a rătăcit ore bune prin frig, fără să ştie cum să ajungă acasă

Bunicul de 71 de ani îi povesteşte nepoatei sperietura prin care a trecut. Opt ore a rătăcit pe străzi, în papuci de casă şi cu pantalonii luaţi pe dos, fără să ştie ce-i cu el.

Opt ore a rătăcit pe străzi bătrânul, în papuci

''Spune, tataie, ţi-a fost frig?''

''Mi-a fost tataie, oleacă.''

''Ţi-a fost şi frică?''

''Mi-a fost un pic că: "Oare când o să scap de asta şi să vin acasă la copii, să-i văd?".

Alexandra Serenada Sîrghi, nepoata pacientului: Mi-a spus că el a fost la muncă şi că nu ştie ce s-a întâmplat, doar l-au dat afară, dar el a fost la muncă. În circumstanţele în care el fusese la spital.

Familia ar fi informat despre problemele bătrânului

Cu o zi înainte, bătrânul ajunsese cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Galaţi, din cauza unor probleme la prostată. Familia a spus personalului de pe ambulanţă de problemele bărbatului.

Geanina Vanghelie, fiica bărbatului: Am spus: "Domne, omul ăsta are Alzheimer, nu se poate deplasa singur. Lăsaţi, doamnă, daţi-mi buletinul, că o să mă descurc eu!". 

A doua zi, familia a sunat la spital şi a aflat că pacientul fusese externat de la 10 dimineaţa.

Alexandra Serenada Sîrghi, nepoata pacientului: Pe la ora 10, noi am sunat la spital. Până-n ora 10 sunasem încontinuu la spital, dar de cele mai multe ori ne spuneau că este prea ocupată linia şi să revenim mai târziu. Ni s-a spus că este ok, că este pe un pat şi aşteaptă să i se facă o ecografie. 

Doar că omul deja plecase. 

Pacientul a vrut să plece acasă, aşa că medicii l-au lăsat

Angel Trifan, medic sef Upu Smurd Galaţi: Pacientul a afirmat că doreşte să plece acasă, colegul meu l-a întrebat dacă ştie unde stă şi dacă poate să se ducă singur, acesta a afirmat că da. A spus adresa completă.

Reporter: Aţi fost informat că pacientul are Alzheimer?

Angel Trifan, medic sef Upu Smurd Galaţi: Nu, în niciun caz, altfel ar fi trecut imediat colega mea în foaie şi din tot comportamentul lui, nicidecum nu s-a tras concluzia aceasta. 

Două anchete într-o singură săptămână

Familia este de cu totul altă părere şi spune că bătrânul nu trebuia lăsat să plece singur.

Alexandra Serenada Sîrghi, nepoata pacientului: Ce om, nu mai spun medic, dar ce om normal, când vede un bătrân îmbrăcat cu pantalonii pe dos şi în papuci spune că este ok.

Când şi-au dat seama că bărbatul rătăceşte pe străzi, rudele au cerut ajutorul poliţiei şi al oamenilor de pe Facebook. Aşa au reuşit să-l găsească. Acum este anchetă la spitalul din Galaţi, a doua într-o săptămână. Prima a fost deschisă după ce un pacient infectat cu COVID s-a spânzurat într-un salon de la ATI.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Bătrân cu Alzheimer lăsat să plece din spital, la Galaţi, cu pantalonii pe dos şi în papuci. Opt ore a rătăcit pe străzi, neştiind cum să ajungă acasă