Video

Bătrână, lăsată în ger în fața unui spital din Gorj. Un taximetrist a ajutat-o fără a aștepta nimic în schimb

De Redactia Observator.
Publicat: 16.02.2021, 15:50.
Actualizat: 16.02.2021, 15:49

O lecție de omenie cum rar mai vedem vine din Gorj. O bătrână de aproape 90 de ani dusă la spital cu salvarea, dar care n-a fost internată, a fost lăsată până la urmă afară, în ger. Confuză și înghețată de frig, femeia a stat pe o bancă în fața spitalului, apoi pe stradă, fără să poată anunța rudele. A ajutat-o, în final, un străin. Un taximetrist a văzut-o și a dus-o acasă fără să ceară vreun leu în schimb. După incident, spitalul a început o anchetă.

Cosmin Chiană, tânărul care a găsit bătrână: Cu o plasă în mână, stătea aici lângă semn. Am văzut-o, am oprit mașina aici, am stat de vorbă cu dânsa și, mai departe, am plecat s-o duc acasă.

Cosmin era în ziua sa liberă, dar asta nu a contat când a văzut bătrâna așteptând în frig, la doi pași de Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. A mers și a întrebat-o pe cine așteaptă, dar a aflat că femeia nu aștepta pe nimeni și nici nu știa încotro îi este casa.

Cosmin Chiană: Era chiar îmbrăcată foarte subțire. Din câte am văzut eu, o cămașă de noapte de spital și un flanel lucrat. Erau minus 3 grade, că m-am uitat în bord, și bătea vântul cum bate acum. Au fost bucuroși că le-am adus-o. S-au dus în casă să ia banii, să-mi plătească. Le-am spus că nu îmi trebuie niciun ban. Nu am adus-o pentru bani.

Pentru tanti Speranța, în vârstă de 88 de ani, Cosmin a fost speranța. Femeia a ajuns la spital cu salvarea. A alunecat în curte și și-a luxat mâna. Pentru că nu a suferit o fractură, medicii au decis să nu o interneze și i-au spus că poate pleca acasă. Debusolată, femeia a ieșit din spital, dar n-a știut încotro s-o apuce așa că s-a așezat pe o bancă în fața spitalului.

Speranța Ștefănuță: Am stat acolo cât am stat și m-a găsit acolo și m-a luat
Reporter: Taximetristul
Speranța Ștefănuță: Ștefănuță: Da
Reporter: Dar îl cunoașteți pe băiatul ăsta, l-ați mai văzut
Speranța Ștefănuță: Nu-l știam. El m-a întrebat.
Reporter: Ce v-a întrebat?
Speranța Ștefănuță: Unde mă duc. Și i-am spus.
Reporter: Și ce a zis băiatul?
Speranța Ștefănuță: A zis "mergi cu mine, că nu îți iau nimic".
Reporter: N-aveați cu ce să veniți din Târgu Jiu până aici?
Speranța Ștefănuță: N-aveam, n-aveam cu ce și nici nu știam.

Rudele bătrânei nici nu știau că nu a fost internată și că tremură de frig în ger. Deşi au lăsat un număr de telefon, nu au fost anunțați că femeia a fost trimisă acasă în aceeași zi.

Constantin Ștefănuță, fiul femeii: Ea e bătrână, domnișoară. Nu mai ține minte, nu mai știe. Murea de frig acolo. Îngheța de frig. Cum să-i dai drumul la o bătrână așa.

Vecin: Așa ceva n-am văzut. Să lași omul la poartă pe gerul ăsta, cu minus. Doamne.

Liviu Cotojman, primar Roșia de Amaradia: E inadmisibil ca o bătrână de aproape 90 de ani să fie alungată din spital în stradă tocmai într-o zi geroasă.

Spitalul din Târgu Jiu a anunțat că incidentul este unul regretabil și că a deschis o anchetă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Mai formează sau nu Monica Gabor un cuplu cu Mr. Pink? Ce detaliu sugerează ruptura dintre cei doi
spynews.ro
Dezvăluiri sfâșietoare. Prin ce a trecut soția lui Nicolae Botgros înainte să moară
libertatea.ro
Plaja superbă din România foarte puțin cunoscută. “Are nisip fin, iar în apă nu sunt pietre”
Ziare.com
Horoscopul zilei de 28 iulie 2021. Leii sunt plini de energie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Vanghelie a prins-o! Cine e bărbatul căruia Oana Mizil îi trimitea mesaje pe WhatsApp
gandul.ro
Imagini unice cu Nadia Comăneci din 1984! Cine era misterioasă doamnă cu ochelari care a însoțit-o la Los Angeles | VIDEO
prosport.ro
Iată lista completă a noilor măsuri de relaxare de la 1 august 2021 – DOCUMENT
bzi.ro
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu o cameră de filmat. A ieșit de acolo transpirat de frică! Uite ce a descoperit acest bărbat
redactia.ro
Thalia demonstrează că vârsta este doar un număr! Artista a stat pe cap ca o profesionistă pe plajă, la aproape 50 de ani ai săi
tvhappy.ro
Țiriac și-a dat demisia, apoi a urmat scandalul » Îmbrânceli la Adunarea Generală a FRT: „Dați-l afară!”
GSP
Imagini din vila de lux a lui Mugur Mihăescu. Este una dintre cele mai scumpe proprietăți din Pipera, circa 800.000 euro! “Am gazon și pe casă”
money.ro
Anamaria Prodan, cadou de 280.000 de euro. Anunţ teribil pentru Laurenţiu Reghecampf. „Nu se pune problema că nu divorţez din cauza averii”
as.ro