Antena Meniu Search
x

Baza de la Mihail Kogălniceanu, transformată în oraş militar cu 2,5 miliarde de euro

Investiţii uriaşe vor transforma baza de la Mihail Kogălniceanu într-un adevărat oraş militar. Guvernul a aprobat deja planul.

De Laurenţiu Rădulescu la 17.02.2020, 22:34
Vezi și
  • Baza de la Mihail Kogălniceanu, transformată în oraş militar cu 2,5 miliarde de euro
  • Baza ar urma să cuprindă inclusiv hotel şi şcoli şi grădiniţe pentru copiii militarilor staţionaţi în zonă

Investiţii uriaşe vor transforma baza de la Mihail Kogălniceanu într-un adevărat oraş militar. Guvernul a aprobat deja planul.

Aşa arată acum Baza Aeriană 57 sau cunoscuta deja bază de la Kogălniceanu. Câteva sute de militari americani sunt cantonaţi aici pentru diferite misiuni.

Ei bine, lucrurile se vor schimba radical, iar unitatea va fi transformată într-un adevărat oraş militar.

Vor fi ridicate pe aproape 330 de hectare clădiri administrative, cazărmi, un hotel, dar şi şcoli şi grădiniţe. Şi asta pentru ca familiile militarilor să-i poată însoţi în misiunile desfăşurate la noi în ţară. 

În total, baza este gândită să adăpostească 10 mii de soldaţi. Micul oraş militar de la Kogălniceanu va fi alimentat electric de la un parc propriu fotovoltaic.

O altă investiţie importantă este o pistă exclusiv militară cu o lungime de peste un kilometru. Aici vor putea ateriza avioane de transport. Sunt avioane uriaşe care au nevoie de spaţiu mare de manevră, dar şi avioane de luptă.

Baza militară va avea platforme speciale pentru elicoptere militare. Elicoptere folosite la diferite exerciţii.  

Investiţiile totale sunt de aproape 2,5 miliarde de euro. Americanii au folosit pentru prima dată baza Kogălniceanu în 2003, ca punte pentru deplasările trupelor în Irak, iar de atunci au investit aici peste 5 milioane de dolari.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Baza de la Mihail Kogălniceanu, transformată în oraş militar cu 2,5 miliarde de euro