Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un bărbat din Cluj a mers la spital să cumpere un bebeluş şi aproape că a reuşit

Un bărbat a încercat să cumpere un copil din Spitalul Orăşenesc Huedin, de la o tânără de 20 de ani, aflată într-o situaţie materială precară, care abia născuse.

de Cristian Ionescu

la 06.09.2019 , 17:28

Un bărbat a mers să cumpere un bebeluş din spital şi aproape că a reuşit - Foto Profi Media

Un bărbat a încercat să cumpere un copil din Spitalul Orăşenesc Huedin, de la o tânără de 20 de ani, aflată într-o situaţie materială precară, care abia născuse.

Bărbatul i-a oferit mamei 15.000 lei pentru bebeluşul abia născut, iar mama a fost de acord. Ca să fie totul legal, tânăra urma să-l declare pe bărbat tatăl copilului în certificatul de naştere şi apoi să-l abandoneze, ca să poată fi luat în grijă de tată.

Un bărbat a încercat să cumpere un bebeluş din spital, la Huedin

Articolul continuă după reclamă

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sălaj au dispus pe 5 septembrie reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a două persoane, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, fals în declarații și instigare la fals intelectual.

Potrivit procurorilor, o tânără 20 de ani, din județul Sălaj, a dat naştere unui copil la Spitalul Orăşenesc Huedin, județul Cluj, ocazie cu care a fost abordată de un bărbat de 54 de ani, din județul Cluj, care i-a propus să îi cumpere copilul nou-născut. Pentru asta, omul a oferit femeii 15.000 lei, pe care urma să îi plătească în două tranşe, 1.000 euro în momentul întocmirii certificatului de naştere, iar restul când copilul împlinește 1 an.

"Pentru a da aparență de legalitate vânzării-cumpărării minorului nou-născut, cei doi s-au pus de acord să declare în fals că bărbatul este tatăl biologic al copilului, să-l recunoască și să intre în posesia lui, aparent legal, ca părinte al său. Ulterior, cei doi au mers la Oficiul de Stare Civilă din cadrul Primăriei Huedin, unde au dat o declarație pe propria răspundere, cu privire la faptul că bărbatul este tatăl biologic al copilului născut la data de 20 iulie de către femeie, ca urmare a unei relații pe care aceștia ar fi avut-o anterior", informează procurorii.

După ce a fost obținut certificatul de naștere, omul a plătit tinerei o parte din banii conveniți, adică 2.100 de lei. Cei doi urmează să fie prezentați Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, precizează gherlainfo.ro.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale, iar acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj și Jandarmeriei Române.

Cristian Ionescu Like
Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » Un bărbat din Cluj a mers la spital să cumpere un bebeluş şi aproape că a reuşit