Antena Meniu Search
x

Beneficii SURPRIZĂ pentru donatorii de sânge! Măsuri ÎN PREMIERĂ luate de Primăria Capitalei

Edilul general al Capitalei, Gabriela Firea anunţă masuri în premieră luate de Primărie pentru încurajarea donării de sânge!

Edilul general al Capitalei, Gabriela Firea anunţă masuri în premieră luate de Primărie pentru încurajarea donării de sânge!

Potrivit unui comunicat, Firea va propune în următoarea şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) dezbaterea unui proiect de hotărâre prin care donatorii de sânge să primească din partea municipalității, pe lângă beneficiile oferite de Guvern, tichete de masă în valoare de 150 de lei şi acces gratuit la evenimentele culturale şi educative organizate de primărie sau la care primăria este partener.

"Romania se confrunta, an de an, cu o criza de sange, in conditiile in care numarul persoanelor care doneaza voluntar scade constant. Situatia este chiar mai grava in Bucuresti, unde sunt multe spitale, aici fiind tratati cei mai multi pacienti, inclusiv din alte zone ale tarii. Donatorii acopera doar o treime din necesarul zilnic de sange al spitalelor din Capitala, necesarul fiind asigurat cu sange de la centrele din tara. In prezent, doar 2% dintre romani doneaza sange voluntar, media la nivel european fiind de 10%.

Este o problema cronica, cu consecinte din ce in ce mai grave, pentru care este nevoie de solutii concrete si imediate. De aceea am decis sa incurajam donarea de sange, dar si sa explicam, sa ii invatam pe semenii nostri cat de importanta este donarea de sange. Cea mai mare dovada de generozitate, de altruism, este sa dai o bucatica din tine pentru a salva o viata. Acea viata poate fi a unui copil, a unui parinte, a unui prieten, a unui coleg aflat la ananghie.

Sub genericul „Bucuresteni pentru Bucuresteni", demaram astazi aceasta campanie de stimulare a donarii de sange in Capitala, care va avea doua componente, una de informare publica si alta de recompense pentru donatori. 

Am decis astazi sa dam un exemplu si ne-am propus sa mobilizam, cu ajutorul Centrului pentru Tineret al Municipiului Bucuresti si al ASSMB, cat mai multi donatori voluntari, angajati in structurile Primariei si nu numai.

Astazi sunt alaturi de noi peste 70 de tineri care vor merge acum cu un autobuz pus la dispozitie de RATB la centrele de recoltare din pentru a dona sange. In zilele urmatoare vor dona si voluntari de la RATB si RADET", se arată în comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Beneficii SURPRIZĂ pentru donatorii de sânge! Măsuri ÎN PREMIERĂ luate de Primăria Capitalei