Antena Meniu Search
x

Benzile de albire a dinţilor sunt la modă, dar pot fi periculoase

În căutarea unui zâmbet impecabil, tot mai mulţi tineri aleg să-şi albească dinţii acasă fără un consult stomatologic. Benzi care promit rezultate miraculoase î

Vezi și

În căutarea unui zâmbet impecabil, tot mai mulţi tineri aleg să-şi albească dinţii acasă fără un consult stomatologic. Benzi care promit rezultate miraculoase într-un timp record sunt intens promovate pe internet. Însă, medicii trag un semnal de alarmă. Mai mulţi tineri care le-au folosit au ajuns la urgenţe, pentru că acestea conţin o cantitate mare de soluţii toxice care pot arde gingiile.

Dinţi mai albi, un zâmbet strălucitor. Totul cu eforturi... minime. 

Benzile pentru albirea dinţilor în 30 de minute, aşa cum sunt descrise, nu se vând nici în farmacii, nici în cabinetele stomatologilor. Însă, mulţi români le-au descoperit pe internet şi le-au comandat. Preţul pare atractiv. Costă în jur de 200 de lei, iar benzile ajung pentru două săptămâni. În timp ce medicii oferă tratament profesionist, în medie, cu 1.000 de lei. 

Cristina şi-a dorit dinţi albi într-un timp record, fără intervenţia vreunui specialist. După câteva zile de utilizare, au apărut durerile. În cele din urmă, a ajuns în cabinetul unui stomatolog, cu probleme destul de serioase.

Iar multe dispozitive care se vând pe internet, conţin, spun specialiştii, cantităţi însemnate de peroxid. Substanţa acţionează ca un acid pe smalţul dinţilor, iar în timp, îl subţiază. Astfel, dinţii devin tot mai sensibili. Nici gingiile nu sunt ferite de efectele nocive. 

Sănătatea dinţilor este o problemă naţională în ţara noastră. Trei sferturi dintre români au probleme cu dantura. Mulţi ajung târziu la medic, iar specialiştii descoperă şi probleme de igienă. Sunt pacienţi care consumă un tub de pastă de dinţi şi într-un an întreg. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Benzile de albire a dinţilor sunt la modă, dar pot fi periculoase