Antena Meniu Search
x

Bicicletele vor avea parcări speciale în Bucureşti

Bicicletele legate de gard, urcate pe scări, înghesuite în lift sau parcate în balcon sunt pe cale să devină istorie.

Vezi și

Bicicletele legate de gard, urcate pe scări, înghesuite în lift sau parcate în balcon sunt pe cale să devină istorie. În Capitală, se pregăteşte un proiect nou. În sectorul patru, pentru început, vor apărea parcările acoperite pentru biciclete. După un concept olandez, vor fi instalate 30 de containere securizate.

Bucureştenii care au înţeles că cel mai eficient mijloc de transport în Capitală este bicicleta nu vor mai fi nevoiţi să o urce şi în apartament. Şi asta pentru că, de pildă, în sectorul 4 al Capitalei, vor exista astfel de containere, securizate, unde oamenii îşi vor putea parca bicicleta. Vreme de o zi, două sau o lună. 

Conceptul este olandez, astfel că accesul se va face prin intermediul unei aplicaţii, pe care utilizatorii o vor putea folosi gratuit la început. 

30 de astfel de containere vor fi amplasate în tot sectorul. Primul la intrarea în Orăşelul Copiilor, iar restul pe arterele principale, în apropierea şcolilor, gurilor de metrou şi chiar între blocuri. 

Aplicaţia însă trebuie să garanteze şi că bicicleta este în siguranţă, spun oamenii. Mai ales că statisticile arată că în sezonul cald se fură zilnic 10 biciclete doar în Bucureşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Bicicletele vor avea parcări speciale în Bucureşti