Antena Meniu Search
x

Bilanţ la Mediu: aplicaţia 'Inspectorul Pădurii' a fost descărcată de 60.000 de utilizatori

Aplicaţia pentru smartphone-uri 'Inspectorul Pădurii', lansată în iulie 2016 de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a fost descărcată, până în prezent, de 60.000 de utilizatori, potrivit datelor de la ministerul de resort.

Aplicaţia pentru smartphone-uri 'Inspectorul Pădurii', lansată în iulie 2016 de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a fost descărcată, până în prezent, de 60.000 de utilizatori, potrivit datelor de bilanţ de la ministerul de resort.

Dezvoltată ca să îmbunătăţească aplicaţia existentă anterior - 'Radarul Pădurii', aplicaţia Inspectorul Pădurii se poate descărca gratuit pe telefonul mobil şi vrea să ofere posibilitatea oricărui cetăţean preocupat de situaţia pădurilor din ţara noastră să se implice în mod mai activ şi direct în monitorizarea transportului de materiale lemnoase şi în depistarea transporturilor ilegale, se arată într-un document publicat de minister.

De la momentul lansării şi până în prezent, aplicaţia a fost descărcată de peste 60.000 de români, fiind înregistrate circa un milion de accesări în această perioadă din partea cetăţenilor, transmite Agerpres.

Ministerul Mediului a lansat, în date de 19 iulie, noua aplicaţie 'Inspectorul Pădurii', dedicată celor care vor să reclame transporturi ilegale de lemn, ce a putut fi descărcată gratuit, în primă fază, doar din magazinul Google Play. Din toamna anului trecut, aplicaţia este disponibilă şi pentru utilizatorii de iOS şi WIN.

În ceea ce priveşte modul de utilizare a noii aplicaţii, utilizatorul care observă un vehicul ce transportă masă lemnoasă poate accesa aplicaţia, iar un prim pas este introducerea numărului maşinii respective. Ulterior, în câteva secunde, aplicaţia verifică acest număr în sistemul SUMAL şi răspunde automat cu unul dintre cele două răspunsuri standard, respectiv: varianta I - Acest transport are cod valid (transport legal) şi varianta II - Acest transport nu are cod valid (transport posibil ilegal).

Începând din 5 august 2016, prin intermediul aplicaţiei 'Inspectorul Pădurii', pot fi verificate şi alte tipuri de vehicule (vagoane de tren, căruţe, containere maritime etc.) care transportă lemn.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Bilanţ la Mediu: aplicaţia 'Inspectorul Pădurii' a fost descărcată de 60.000 de utilizatori