Antena Meniu Search
x

Biroul permanent al Senatului, convocat joi seară, în ultima zi a sesiunii extraordinare a Parlamentului

Biroul permanent al Senatului a fost convocat joi, de la ora 18.00, în ultima de zi a sesiunii extraordinare a Parlamentului.

Biroul permanent al Senatului a fost convocat joi, de la ora 18.00, în ultima de zi a sesiunii extraordinare a Parlamentului

Biroul permanent al Senatului a fost convocat joi, de la ora 18.00, în ultima de zi a sesiunii extraordinare a Parlamentului. Tot joi este programată cea de-a doua şedinţă de Guvern din această săptămână, pe fondul informaţiilor privind posibilitatea adoptării unei Ordonanţe de urgenţă pentru amnistierea şi graţierea unor fapte de corupţie.

Senatorul USR Vlad Alexandrescu spune că senatorii au fost convocaţi în şedinţă prin SMS, fără niciun fel de explicaţie şi fără niciun fel de ordine de zi.

"Ne cheamă să decidem ceva mâine, dar nu ştim ce trebuie să decidem, nu ştim ce plănuiesc. Cel mai probabil, vor să prelungească sesiunea extraordinară a Senatului până pe 10 august, cum spun unele surse, dar nu putem fi siguri căci democraţia se face în secret în Parlamentul României din câte se vede", a scris Alexandrescu pe contul său de Facebook.

Pe site-ul Senatului a fost publicat miercuri seară anunţul privind convocarea şedinţei de Birou permanent pentru ora 18.00.

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a scris pe contul său de Facebook că senatorii au fost convocaţi în şedinţă prin SMS, fără niciun fel de explicaţie şi fără niciun fel de ordine de zi.

"Este inacceptabil ce se întâmplă, tratează opoziţia parlamentară ca pe nişte slugi ai unui singur om! Mi-au trimis astăzi un mesaj prin care sunt convocat la Biroul Permanent al Senatului, MÂINE, fără niciun fel de explicaţie, niciun fel de ordine de zi. Ne cheamă să decidem ceva mâine, dar nu ştim ce trebuie să decidem, nu ştim ce plănuiesc. Cel mai probabil, vor să prelungească sesiunea extraordinară a Senatului până pe 10 august, cum spun unele surse, dar nu putem fi siguri căci democraţia se face în secret în Parlamentul României din câte se vede", a scris Alexandrescu.

El spune că a cerut detalii, dar Secretariatul General al Senatului a spus că nu ştie de ce a fost convocată şedinţa.

"Am sunat la Direcţia Secretariatului General, am dat de şeful direcţiei şi l-am întrebat pentru ce ne convoacă mâine, ce trebuie să discutăm, care este temeiul întâlnirii. Răspunsul clasic: nici eu nu ştiu, am primit un telefon, eu sunt un simplu funcţionar etc. Oamenii ăştia acţionează în cel mai sovietic stil posibil, numai Stalin mai convoca adunări la 2 noaptea cu o oră înainte printr-un simplu telefon. Nimic scris, regulamentul este complet ignorat", a mai scris senatorul USR.

Alexandrescu mai spune că, în lipsa liderului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, este cel care a convocat întâlnirea.

"Cu Tăriceanu plecat, se pare că acum Claudiu Manda se află la butoane şi vrea să ne prezentăm drepţi, la raport, mâine la ora 18. Înţelegeţi cum stau lucrurile în fapt? Întreaga instituţie a Senatului României se află la dispoziţia unui singur om. Chiar şi în sesiunea asta extraordinară, au decis să se ţină doar două şedinţe de plen, să voteze ceea ce îi interesa, iar de o săptămână şi ceva nu se mai întâmplă nimic pentru că au plecat deja în vacanţă. Acum vor să încerce să extindă perioada sesiunii extraordinare, pentru a putea da, oricând, o altă Ordonanţă de Urgenţă (dacă se intră în vacanţă parlamentară, guvernul nu mai poate da OUG). Ţin parlamentul la picior şi sute de parlamentari la dispoziţie pentru interesele lor", adăugat Vlad Alexandrescu.

Joi, Guvernul se întâlneşte în a doua şedinţă din această săptămână, iar în spaţiul public au apărut informaţii că Executivul ar urma să emită o Ordonanţă de urgenţă pentru amnistia şi graţierea unor fapte de corupţie.

Deputaţii nu au fost convocaţi până la ora transmiterii acestei ştiri în şedinţă de Birou permanent, şi nici pe site-ul Camerei Deputaţilor nu apare pe ordinea de zi vreo şedinţă.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Biroul permanent al Senatului, convocat joi seară, în ultima zi a sesiunii extraordinare a Parlamentului