Antena Meniu Search
x

O biserică unică din România a fost restaurată cu ajutorul donaţiilor (Video)

Ceea ce nu au făcut autorităţile, au reuşit să facă o mână de oameni dintr-o asociaţie. Au salvat de la distrugere o biserică din lemn monument istoric, unică în țară.

de Redactia Observator

la 30.07.2019, 17:02

Vezi și

Ceea ce nu au făcut autorităţile, au reuşit să facă o mână de oameni dintr-o asociaţie. Au salvat de la distrugere o biserică din lemn monument istoric, unică în țară. Studenţi, arhitecti şi artişti restauratori, au refăcut biserica din satul vâlcean Urşi, veche de câteva secole. La refacerea picturii lăcaşului de cult participă şi o studentă, venită tocmai din Japonia.

În satul Urşi, aflat la 40 de kilometri de Râmnicu Vâlcea se ascunde o adevărată bijuterie arhitecturală - o biserică de lemn, veche de sute de ani.

Construită în secolul al XVIII-lea , lăcaşul de cult este unic în ţară datorită picturii pe lemn.

Biserica a căzut pradă vremii şi nepăsării autorităţilor, însă o mână de oameni care fac parte dintr-o asociatie au reuşit, în câţiva ani, să o reabiliteze.

Salvarea frescei este ultimul element din procesul de restaurare. Pictura este refăcută de o echipă de studenți- artişti restauratori.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Printre cei care ajută la restaurarea bisericii este și Yumi, care a venit tocmai din Tokyo.

De când lucrează să dea din nou viaţă lăcaşului de cult, s-a îndrăgostit de România. Este facinată de ţara noastră şi îşi doreşte să şi rămână.

Banii cu care s-a refăcut biserica au fost donaţi de persoane, companii şi organizaţii particulare. Procesul de restaurare a durat aproape zece ani.

Specialiştii au înlocuit bârnele putrede din structură şi au refăcut bolta, şarpanta şi învelitoarea de şiţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » O biserică unică din România a fost restaurată cu ajutorul donaţiilor (Video)