Antena Meniu Search
x

Video Bloc nou în locul unei case vechi de 100 de ani

O casă superbă, de peste 100 de ani, a fost lăsată în paragină şi făcută.dispărută în acte, în CApitală. În locul ei, a apărut deja. un bloc. Târziu, au intrat pe fir şi poliţiştii. Au fost reţinuţi doi suspecţi: un poliţist local şi un funcţionar public de la Cadastru.

de Redactia Observator

la 21.01.2021, 18:22

Vezi și

Aici s-a demolat o casă monument într-o zonă protejată. Să facă o construcţie modernă în zona asta mi se pare total impropriu. Un regret tardiv. În locul unei case vechi de peste 100 de ani se ridică acum un bloc de locuinţe.

Povestea unei case

Casa de pe strada Visarion a fost proiectată şi construită de unul dintre marii noştri arhitecţi, Ion Berindey. A fost confiscată pe vremea comuniştilor şi a reintrat în posesia moştenitorilor după căderea regimului. A fost vândută unor noi proprietari şi, de atunci, a început degradarea. Un incendiu a distrus o bună parte din acoperiş, apoi au dispărut ornamentele, până aproape de ruină.

Pătraşcu, fost arhitect şef al Capitalei: „Avea o valoare mai ales ambientală. A fost lăsată pur şi simplu să se autodemoleze”.

În loc de case, un bloc modern

După ce ultimul zid s-a prăbuşit, a început construcţia unui bloc modern.

Lucrările au început în august 2019 iar de atunci şi până acum muncitorii au reuşit deja să ridice primul etaj al blocului de locuinţe. Întregul proiect ar fi trebuit să fie finalizat până la finalul verii acestui an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Bloc nou în locul unei case vechi de 100 de ani