Antena Meniu Search
x

Blocul afectat de explozie din Botoşani, risc crescut de PRĂBUŞIRE! Locatarii sunt disperaţi că nu se pot întoarce în casele lor

În urmă cu două săptămâni, un bloc din Botoşani era zguduit din temelii de o explozie puternică!

Vezi și

În urmă cu două săptămâni, un bloc din Botoşani era zguduit din temelii de o explozie puternică! Proprietarul apartamentului în care s-a produs deflagraţia nu a supravieţuit, iar şase oameni au fost răniţi. Numai că, din cauza forţei exploziei, imobilul nu mai poate fi locuit.

Verdictul expertului care a venit să evalueze clădirea i-a dărâmat pe locatari. Pe 15 septembrie, o explozie puternică într-un apartament de la etajul 2 a afectat întreg imobilul. 

Blocul este încadrat acum în gradul I de risc seismic. Aşa că oamenii nu se pot întoarce în casele lor.

Forţaţi de împrejurări, cei 24 de oameni evacuaţi după deflagraţie s-au mutat, provizoriu, la rude, deoarece Primăria are doar două locuinţe sociale disponibile. 

Mihaela a venit acasă să vadă dacă mai poate recupera ceva. Este unul dintre cei mai afectaţi locatari. Stătea perete în perete cu apartamentul unde a avut loc explozia.

Copilul său este unul dintre cei şase răniţi în deflagraţie. Femeia nu se mai gândeşte că a rămas pe drumuri, ci se bucură că fiul ei de 11 ani a scăpat ... cu viaţă. 

Atât ea, cât şi ceilalţi proprietari aşteaptă acum consolidarea blocului. Doar că lucrările sunt ... de durată. În bugetul local nu există, deocamdată, fonduri pentru reabilitare. 

Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoşani: "Vom lua măsuri şi îi vom ajuta pe cei din blocul respectiv, proprietari, să degajăm locul de resturile care sunt în urma exploziei, vorbesc aici de moloz, de cărămizi."

Costică Constantin, preşedintele Asociaţiei de proprietari: "Am deschis un cont la Banca Comercială Română şi rugăm pe toţi cei care au posibilitatea, dorinţa de a ajuta pe aceşti oameni aflaţi la mare nevoie."

Se aşteaptă ajutor şi de la Consiliul Judeţean dar şi bani de la Ministerul Muncii sau de la Guvern, din Fondul pentru Situaţii de Urgenţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Blocul afectat de explozie din Botoşani, risc crescut de PRĂBUŞIRE! Locatarii sunt disperaţi că nu se pot întoarce în casele lor