Antena Meniu Search
x

Video Blondă sau brună, berea este băutura preferată a românilor în zilele toride. Barurile de pe plaje abia fac faţă numărului mare de clienţi

Chiar dacă valul de căldura a cuprins Dobrogea, turiştii de pe litoral nu iau în seamă avertizările meteorologilor. În miezul zilei, când soarele arde cel mai tare, plaja este plină. În ajutorul lor vin însă barmanii teraselor şi barurilor, care le pregătesc cocktailuri şi băuturi revigorante cu gheaţă, ori îngheţate asortate.

de Redactia Observator

la 11.08.2021, 08:54

Vezi și

Nimeni n-a fugit de soare. Ba, din contră, plaja a fost plină. Rece, înspumată, blondă sau brună, berea este tentaţia numărul unu din zilele toride. Potrivit statisticilor, aceasta este băutura preferată a românilor. Sunt însă şi persoane care ştiu că alcoolul nu ajută la hidratare.

''Când e nevoie de hidratare, cu ce vă hidrataţi?

Apă! Apă plată, multă!'' 

''De abia am venit, nici nu ne-am cazat, ne răcorim. Şi cu berea şi cu marea.''

Pe acelaşi subiect

''De preferat e o baie în mare, zic eu.'' 

Cum litoralul este supraaglomerat, cererea este mare

Barurile de pe plaje abia fac faţă cererii, iar vânzările cresc în acelaşi ritm în care urcă mecurul din termometre.

Răzvan Peicu, barman: În jur de 3-4 butoaie, cam aşa. Şi într-o zi foarte, foarte... gen sâmbăta şi duminica se vând în jur de 7-8 butoaie. Dacă un butoi are 30 de litri, vă daţi seama că se vând.

O bere la pahar costă 7 lei, iar un frappe între 12 şi 14 lei. Pe plajele ''mai scumpe'', preţurile sunt mai piperate. Turiştii nu se mai uită însă la bani. Căldura nu se tratează doar în modul tradiţional, cu bere rece sau sucuri puse la gheaţă. 

Ştefan, barman: În primele ore ale diminetii ne racorim cu limonade, fresh cat mai proaspete, urmate de cafele, frappeuri pentru a ne energiza putin.

Meteorologii spun că şi zilele următoare vor fi caniculare la malul mării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Blondă sau brună, berea este băutura preferată a românilor în zilele toride. Barurile de pe plaje abia fac faţă numărului mare de clienţi