Antena Meniu Search
x

BNR lansează pe 1 iulie trei noi monede, pentru colecționari

Pe data de 1 iulie 2019 Banca Naţională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic un set de trei monede (din aur, din argint şi din tombac cuprat), cu tema Desăvârșirea Marii Uniri – Alexandru Marghiloman.

de Redactia Observator

la 29.06.2019, 16:22

BNR lansează pe 1 iulie trei noi monede
Emisiune numismatică cu tema Desăvârșirea Marii Uniri – Alexandru Marghiloman - BNR

Pe data de 1 iulie 2019 Banca Naţională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic un set de trei monede (din aur, din argint şi din tombac cuprat), cu tema Desăvârșirea Marii Uniri – Alexandru Marghiloman.

Aversul monedei din aur redă clădirea Sfatului Țării din Chișinău unde, la 27 martie 1918, s-a votat unirea Basarabiei cu România, în prezența unei delegații românești condusă de premierul Alexandru Marghiloman; inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „100 LEI”, stema României și anul de emisiune „2019”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul instituției.

Aversul monedei din argint redă clădirea Sfatului Țării din Chișinău unde, la 27 martie 1918, s-a votat unirea Basarabiei cu România, în prezența unei delegații românești condusă de premierul Alexandru Marghiloman; inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României și anul de emisiune „2019”.

Aversul monedei din tombac cuprat redă clădirea Sfatului Țării din Chișinău unde, la 27 martie 1918, s-a votat unirea Basarabiei cu România, în prezența unei delegații românești condusă de premierul Alexandru Marghiloman; inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „1 LEU”, stema României și anul de emisiune „2019”.

Reversul comun tuturor monedelor prezintă portretul lui Alexandru Marghiloman, inscripția în arc de cerc „ALEXANDRU MARGHILOMAN” și anii între care a trăit „1854” și „1925”.

Doritorii trebuie să completeze un formular

Tirajul acestei emisiuni este de 300 de seturi de trei monede (din aur, argint și tombac cuprat).

Preţul de vânzare pentru setul de trei monede (din aur, argint și tombac cuprat) este de 2.090,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare.

Monedele din aur, argint şi tombac cuprat cu tema Desăvârșirea Marii Uniri – Alexandru Marghiloman au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a seturilor de trei monede, cu tema Desăvârșirea Marii Uniri – Alexandru Marghiloman se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » BNR lansează pe 1 iulie trei noi monede, pentru colecționari