Antena Meniu Search
x

Boala lui Dinu Patriciu o să-i ajute pe alții

La Institutul Fundeni se simţea ca acasă. Şi-a făcut prieteni în faţa cărora se confesa. Şi a vrut să le aline suferinţa şi altora. A plătit zeci de operaţii şi a dotat secţia institutului cu aparatură de ultimă generaţie

Vezi și

La Institutul Fundeni se simţea ca acasă. Şi-a făcut prieteni în faţa cărora se confesa. Şi a vrut să le aline suferinţa şi altora. A plătit zeci de operaţii şi a dotat secţia institutului cu aparatură de ultimă generaţie

Omul care construia şi dărâma cu aceeaşi uşurinţă afaceri de miliarde se transforma pe mâinile medicilor şi ale asistentelor de la Institutul Fundeni. Se temea de ace şi insista să mănânce ceea ce unui diabetic îi era interzis.

Dinu Patriciu a ajuns la Fundeni pe mâinile celui care i-a fost nu doar medic, ci şi prieten. Se cunoştea cu profesorul Voiculescu din facultate. Moştenea un diabet zaharat, îl supăra şi tensiunea arterială, fuma chiar 80 de ţigări pe zi, însă, cu ficatul avea cele mai mari probleme.

Printre picături, atunci când nu negocia terenuri, clădiri sau alte afaceri, Patriciu se gândea la sănătate.

"Era ora 11 şi jumătate. Începusem să-mi strâng lucrurile şi sună Dinu la telefon. Doctore, te rog să vii să mă vezi. Ştiam că cu el orice e posibil. L-am întrebat unde eşti. La Veneţia. Du-te la Băneasa, ia avionul şi vino. Într-o oră jumătate am aterizat la Veneţia, în 15 minute o şalupă specială m-a dus şi din momentul acela el a interzis celorlalţi medici să se mai apropie de el", a povestit medicul.

Se întâmpla în urmă cu patru ani, când Dinu Patriciu împlinea 60 de ani. Controalele de la Fundeni, de până atunci, arătaseră că are stenoză hepatică. Ficat gras. O boală ce poate fi ţinută sub control.

La Milano, verdictul a fost crunt: ficatul cedase. Patriciu a refuzat ideea de a fi înscris pe o listă de aşteptare pentru transplant. Într-un final s-a lăsat convins. Acolo, a primit şansa să o ia de la capăt. I s-a găsit un donator compatibil şi, după doi ani de aşteptare pe listă, ficatul lui, acoperit de grăsime, a fost înlocuit cu unul sănătos. Lupta, chiar şi printre picături, cu boala l-a făcut să înţeleagă că banii nu pot cumpăra sănătatea, dar îi ajută pe cei care nu-şi pot cumpăra nici măcar şansa la tratament.

Elena Smădu este una dintre femeile care trăiesc datorită lui Dinu Patriciu. În 2009, alături de alte trei paciente, a fost supusă unei intervenţii costisitoare pe care afaceristul a plătit-o. A cumpărat aparatură de ultimă generaţie pentru Institutul Fundeni şi i-a convins pe cei care l-au întâlnit că trebuie să gândeşti la scară mare dacă vrei să joci în prima Ligă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Boala lui Dinu Patriciu o să-i ajute pe alții