Evaluarea naţională a fost boicotată doar în câteva zeci de şcoli din ţară Profesorii rămân nemulţumiţi
Boicotul profesorilor a ţinut în tensiune peste o sută de mii de adolescenţi.
Boicotul profesorilor a ţinut în tensiune peste o sută de mii de adolescenţi. Elevii de clasa a opta s-au temut că nu vor intra la simularea evaluării naţionale. Însă, pe ultima sută de metri, ministerul Educaţiei a reuşit să găsească înlocuitori pentru dascăli. Din peste o mie de şcoli, protestul s-a concretizat în doar 27 de unităţi. Profesorii sunt nemulţumiţi de salarii şi cer să iasă mai repede la pensie.
- Vă bucuraţi sau vă pare rău?
- Ne pare rău.
- De ce?
- Pentru că am învăţat foarte mult şi era o verificare pentru noi. Era ceva foarte benefic.
Era primul mare examen din viaţa lor. În 9 unităţi de învăţământ din judeţul Prahova, elevii nu au susţinut proba. În timp ce în Hunedoara, în 14 şcoli, profesorii au boicotat simularea evaluării naţionale. La fel şi în două şcoli din Arad şi în câte o unitate din Buzău şi Ialomiţa.
Notele nu sunt trecute în catalog, dar evaluările sunt necesare pentru pregătirea examenului din vară. În Gorj, simulările s-au ţinut cu greu.
Sorin Todea, profesor de matematică: "Mint cu neruşinare, chiar cred că noi nu gândim!? Să spui creşteri cu 25% si de fapt el înseamnă 0,1%, deci e o ruşine naţională. Nu ne mai lăsăm păcăliţi."
În Capitală, profesorii care au anunţat că nu intră in sala de examen au fost înlocuiţi. Dascălii nu mai vor ca părinţii să fie nevoiţi să aducă bani de acasă pentru dotarea claselor. Şi cer să li se permită şi pensionarea cu trei ani mai devreme.
Scandalul nu se opreşte aici. Sindicaliştii ameninţă şi Bacalaureatul.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰