Antena Meniu Search
x

Bolnavii din România trebuie să stea la coadă dacă vor să se trateze!

Pentru programarea la analize de sânge sau investigaţii amănunţite, la computer tomograf, spre exemplu, pacienţii trebuie să aştepte cel puţin două luni.

Vezi și

Pentru programarea la analize de sânge sau investigaţii amănunţite, la computer tomograf, spre exemplu, pacienţii trebuie să aştepte cel puţin două luni. Uneori, însă, poate fi prea târziu. Se întâmplă asta şi acum, chiar dacă cei de la Casa de Sănătate Bucureşti au suplimentat fondurile cu aproape 10 procente.

Doamna Georgeta este pensionară şi are mai multe probleme de sănătate. I-a fost recomandat şi un RMN, dar nu îşi poate permite investigaţia. 

Investigaţiile imagistice ar trebuie să fie gratuite dacă există o recomandare de la medicul specialist. Dar pacienţii descoperă că nu-şi pot face la timp nici măcar analizele de sânge. 

Cu o cameră ascunsă, reporterii Observator au surpins ceea ce trăiesc mii de pacienţi în fiecare zi. Am încercat programări la mai multe clinici care lucrează cu fonduri de la Casa de Asigurări. Iată ce răspunsuri primim. 

Casa de sănătate a municipiului Bucuresti a suplimentat cu aproape 10 la suta fondurile pentru analizele de laborator si investigatiile imagistice. Spun acum reprezentanţii Casei ca toate clinicile ar trebui să aibă fonduri pentru toţi pacienţii. 

Nu sunt bani suficienţi, dar nici echipamente medicale. 

Fondul celei mai mari Case de Asigurări de Sănătate acoperă programările pentru mai puţin de jumătate de lună. În ţară, este şi mai rău. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Bolnavii din România trebuie să stea la coadă dacă vor să se trateze!