Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Botezul cailor, o tradiție respectată de peste un secol

De la malul mării şi până în nordul ţării, sute de oameni au sărbătorit Botezul Cailor. Un obicei vechi de peste un secol, încă respectat în multe zone.

de Redactia Observator

la 07.01.2019 , 01:10

De la malul mării şi până în nordul ţării, sute de oameni au sărbătorit Botezul Cailor. Un obicei vechi de peste un secol, încă respectat în multe zone. Caii împodobiţi au defilat pe rând prin faţa preoţilor, care i-au stropit cu apă sfinţită. Odată botezaţi, s-au luat la întrecere. O iapă în valoare de zece mii de euro a câştigat cursa organizată în Dolj.

În oraşul lui Amza Pelea, peste 50 de cai şi călăreţi s-au întrecut într-o competiţie de frumuseţe şi putere. Pe lângă puternicii armăsari, în competiţie s-a înscris şi. un ponei.

Înainte de concurs, fiecare cal a primit botezul tradiţional. Odată binecuvântaţi, caii au defilat prin faţa juriului şi a spectatorilor.

Vezi și

Marea câştigătoare a concursului de frumuseţe a fost o iapă înscrisă pentru prima dată în competiţie. Casandra valorează zece mii de euro, spune stăpânul ei.

Şi la malul mării, caii au primit botezul preoţilor. Aici, armăsarii s-au întrecut în viteză, sub supravegherea poliţiştilor.

Botezul cailor este un obicei vechi de mai bine de 100 de ani. Tradiţia spune că animalele care trec prin acest ritual vor fi ferite de orice boală.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri sociale » Botezul cailor, o tradiție respectată de peste un secol