Antena Meniu Search
x

BREAKING NEWS: Un nou SCANDAL la BACALAUREAT 2016! “Cerem Ministerului Educaţiei să-şi recunoască greşeala”

SUBIECTE BACALAUREAT 2016 FIZICĂ. Aproape 400 de semnături s-au strâns pentru petiţia online prin care elevi, profesori şi părinţi îi cer Ministerului Educaţiei ca subiectul redactat greşit la proba de fizică de la Bacalaureat 2016 să fie punctat cu notă maximă.

SUBIECTE BACALAUREAT 2016 FIZICĂ. Aproape 400 de semnături s-au strâns pentru petiţia online prin care elevi, profesori şi părinţi îi cer Ministerului Educaţiei ca subiectul redactat greşit la proba de fizică de la Bacalaureat 2016 să fie punctat cu notă maximă.

SUBIECTE BACALAUREAT 2016 FIZICĂ. După ce profesorul Andu Ouatu, de la Colegiul Naţional din Iaşi, a sesizat încă de vineri, 8 iulie, că unul dintre subiectele de la proba de fizică a examenului de Bacalaureat 2016 a fost redactat greşit, punându-i în dificultate pe candidaţi, elevi, părinţi şi cadre didactice s-au mobilizat şi au început pe petitionline.net strângerea de semnături pentru remedierea acestei greşeli.

SUBIECTE BACALAUREAT 2016 FIZICĂ. Peste 380 de semnături s-au strâns în decurs de câteva ore. Mai exact, în petiţia lansată către Ministerul Educaţiei se cere ca autorităţile competente să îşi recunoască eroarea şi să puncteze maxim exerciţiul redactat greşit.

SUBIECTE BACALAUREAT 2016 FIZICĂ. “În cadrul subiectului II susţinut la Fizică a apărut o greşeală, aşa cum ne explică mai jos domnul profesor Andu Ouatu de la Colegiul Naţional Iaşi, unul din cei mai buni profesori de fizică din ţară: «Din păcate, la subiectul II de la Bacalaureat la electricitate este în textul problemei o tensiune între două puncte U între A şi B de 30V. Ar fi trebuit să fie -30 V pentru că intensitatea curentului electric în acea ramură era de la B la A. Este un lucru evident şi cunoscut de toţi cei care ştiu fizică. Elevii de la Naţional s-au chinuit în fel de fel de moduri să rezolve problema cu datele din problemă, unii chiar au ajuns să se îndoiască de cunoştinţele lor. Au pierdut copiii o oră la acest subiect», a declarat profesorul Ouatu.

SUBIECTE BACALAUREAT 2016 FIZICĂ. Cadrul didactic este de părere că singura soluţie în acest caz este să se dea punctajul maxim la rezolvarea în orice mod a acestui subiect şi ministerul să îşi recunoască greşeala.

SUBIECTE BACALAUREAT 2016 FIZICĂ. “Rugamintea noastră (a copiilor şi părinţilor afectaţi de această situaţie) este să ne sprijiniţi şi sustineţi pentru a se putea lua o decizie corectă. Vă rugăm nu lăsaţi copiii să plătească pentru erorile adulţilor”, se arată în petiţia postată pe petitieonline.net.

SUBIECTE BACALAUREAT 2016 FIZICĂ. Semnatarii consideră că, în caz contrar, elevii, mai ales cei care aşteaptă să fie admişi la universităţi de prestigiu, vor avea de suferit enorm de pe urma acestei erori.

SUBIECTE BACALAUREAT 2016 FIZICĂ. “Foarte mulţi elevi obţin premii la olimpiade naţionale şi internaţionale, sunt admişi la facultăţi de prestigiu din Europa şi Statele Unite, au o mulţime de oportunităţi de a-şi dezvolta o carieră de succes, dar toate aceste şanse pot fi năruite de neatenţia unei singure persoane care nu conştientizează cât de mult rău poate face doar prin omiterea unui minus în redactarea unui subiect de bacalaureat”, se mai arată în petiţie.

sursa: adevarul.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » BREAKING NEWS: Un nou SCANDAL la BACALAUREAT 2016! “Cerem Ministerului Educaţiei să-şi recunoască greşeala”