Antena Meniu Search
x

Broscuţele ţestoase, în pericol la Grădina Botanică Galaţi, din cauza vizitatorilor

Diferenţele de aspect dintre broscuţele ţestoase de apă şi cele de uscat pot fi destul de evidente, însă cu toate acestea la Grădina Botanică din Galaţi unii vizitatori le confundă şi le pun pe cele de uscat în apă.

de Redactia Observator

la 16.07.2020, 11:40

Vezi și
  • Între cele două specii există o serie de diferenţe.
  • Broaştele ţestoase de apă prezintă palete în loc de membre.

Diferenţele de aspect dintre broscuţele ţestoase de apă şi cele de uscat pot fi destul de evidente, însă cu toate acestea la Grădina Botanică din Galaţi unii vizitatori le confundă şi le pun pe cele de uscat în apă. Din păcate, după câteva ore de plutit vietăţile se ineaca. Administraţia a decis să amplaseze panouri de avertizare şi a numit un. muzeograf pentru siguranţa broscuţelor.

Grădina Botanică are în interiorul ei un lac japonez populat cu peşti exotici, dar şi cu broaşte ţestoase de apă. În pădurea din jurul lacului vieţuiesc şi broaşte ţestoase, dar de uscat.

Madalin Serban, director Complex Muzeal Stiintele Naturii: Broasca ţestoasă de uscat dacă este pusă în apă nu moare imediat pentru că corpul o ajută să plutească, dar nu se poate hrăni, nu poate respira cum trebuie şi atunci sunt şansele să moară, în primul rând de inaniţie.

Între cele două specii există o serie de diferenţe, iar multe dintre ele evidente.

Pe lângă acest aspect, broaştele ţestoase de apă prezintă palete în loc de membre, iar mulţi dintre vizitatori cunosc diferenţele dintre cele două specii.

Cei care nu le cunosc însă aruncă broscuţele de uscat în apă crezând că astfel le ajută.

Florin Matei, muzeograf: Am scos chiar într-o singură zi 4 exemplare, erau vii toate. Cei care le pun, unii oameni, din necunoştinţă de cauză nu o fac intenţionat.

Mulţi vizitatori vin de acasă cu broscuţele cumpărate din magazinele de specialitatr, care acum au crescut şi nu mai încap în acvarii, pentru a le lăsa în complex.

Acestă specie comercializată este la fel de nocivă pentru că este carnivoră şi ucide deopotrivă şi ţestoasele de apă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Broscuţele ţestoase, în pericol la Grădina Botanică Galaţi, din cauza vizitatorilor