Trei bucătari din Sri Lanka, primiţi cu braţele deschise în Braşov
La mai bine de o săptămână de la răscoala împotriva brutarilor sri-lankezi, localnicii din Ditrău primesc o lecţie de prietenie şi respect. La nici 200 de kilometri de ei, în Braşov, mai mulţi tineri din Sri-Lanka şi-au găsit a doua casă.
La mai bine de o săptămână de la răscoala împotriva brutarilor sri-lankezi, localnicii din Ditrău primesc o lecţie de prietenie şi respect. La nici 200 de kilometri de ei, în Braşov, mai mulţi tineri din Sri-Lanka şi-au găsit a doua casă. Românii şi-au deschis inimile şi casele pentru ei şi le oferă bucurii în premieră.
Pentru Fernando, Braşovul înseamnă acasă de aproape jumătate de an. Are o experienţă de şase ani în industria hotelurilor din Sri Lanka. Acum, este unul dintre angajaţii de bază ai acestui restaurant de top.
Tânărul din Sri Lanka nu a venit singur. Alături de el, alţi doi tineri şi-au lăsat familiile în urmă pentru un trai mai bun, în România. S-au adaptat uşor aici pentru că au găsit români care ştiu ce înseamnă să trăieşti cu dorul de casă. La noi în ţară nu au găsit doar angajatori, ci şi prieteni pe viaţă.
Iar fericirea o transmit prin gesturi simple. Viaţa în oraşul de sub Tâmpa i-a adus pe migranţi faţă în faţă cu prima zăpadă. O experienţă ce merită împărtăşită şi rudelor de acasă printr-un selfie.
Cei trei angajaţi din Sri Lanka locuiesc într-un apartament închiriat de patronul lor aproape de restaurant. Zi de zi, colegii lor încearcă să le facă viaţa mai uşoară, să nu simtă o clipă sentimentul înstrăinării.
Povestea din Braşov vine ca o lecţie de viaţă pentru localnicii din Ditrău, Harghita, unde respectul şi prietenia au fost înlocuite de ură. Răscoala de acolo împotriva a doi brutari srilankezi durează de mai bine de o săptămână. Şi până acum, nimeni nu a luat vreo măsură.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰